Scarabus Specially Selected Islay Single Malt Scotch Whisky (Hunter Laing) 46%

Buteljerarfirman Hunter Laing är för gemene whiskydrickare ett välkänt märke med många diverse och ofta fantastiska utgåvor under sitt whiskyparaply. The Scarabus Collection är en samling med butljerad rökig whisky ifrån Islay och där ursprungsdestilleri hålls hemligt.

Scarabus Specially Selected Islay Single Malt Scotch Whisky (Hunter Laing) 46% är ingångswhiskyn i denna rökiga laguppställningen där det även finns en 10-åring samt en Batch Strengt-version att smaka på. Whiskyn som ingår i denna buteljeringen är en lagring av bourbon och sherryfat och som kommer ifrån endast ett destilleri på Islay.

”Scarabus, meaning ”rocky place” in Nordic, is named after a mystical area of Islay and is described as a whisky for those with a curious mind and an eye for detail.”

Scarabus Islay Single Malt Scotch Whisky (Hunter Laing) 46%

 WHISKY:  Scarabus
 STYRKA:  46%  ÅR:  2019  ÅLDER:
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 544 kr
 DESTILLERI:  (ej angivet)  SB-ART NR:  85822
 BUTELJERARE:  Hunter Laing  LEVERANTÖR:  Clydesdale
 ÖVRIG INFO:  Specially Selected – bourbon och sherryfat
Mina omdömen: Scarabus Specially Selected Islay Single Malt Scotch Whisky (Hunter Laing) 46%

DOFT: Här doftar det torvrök, lite BBQ och utbrunnen brasa lång väg och där det även finns en god sötma i botten tillsammans med hintar av havssalt. Mogna äpplen och en lätt ton av vanilj är ett par smaknoter som ytterligare kommer till efter en stunds sniffande på denna, så här långt ganska trevliga singlemalten.

SMAK: Ganska ”clean” i smaken och där torkad frukt möter en något dov och lite medelfyllig rökighet som lite grann går på djupet. Samtidigt känns den något ungdomlig och kanske lite klen och där man vill ha mer av den goda maltsmaken. (hittar inte speciellt mycket av sherryfat i den heller)

EFTERSMAK: Sötma, torv, aska och lite fruktiga nyanser avslutar denna medellånga smakresan och som för min del ändå landar klart på plus. Gillar de rökiga tongångarna i denna, även om man önskar lite mer av dem.

HELHET: God rökighet, som gärna hade fått släppas fram ännu mer och med en god fruktsötma som gillas av mig. Ovattnad finns en liten touch av alkohol men inte så det stör. Saknar i stort kanske lite komplexitet men ändå en fullt njutbar whisky med trevlig Islay-karaktär och till ett ganska tilltalande pris.

Ev. kommentar: Jakten på 10-åringen och den fatstyrkestarka utgåvan har nu startats… 😉

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20,00

Vad tycker andra whiskybloggare om samma whisky:

Master of Malt | Whizzky | Whisky Studies | 

Notering: 230823, Sample (TTO)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 348 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *