Big Peat Christmas Sherry Cask Finish (2023) 54,8%

En av årets sista trevliga händelser på whiskyfronten brukar vara den återkommande blended-buteljeringen ifrån Douglas Laing som brukar släppas lagom till jul. 2023 års utgåva av Big Peat Christmas Sherry Cask Finish (2023) 54,8% är som namnet också avslöjar en whisky som fått en avslutande tid på sherryfat och där de ingående whiskydestillerierna som vanligt är Ardbeg, Bowmore, Caol Ila och Port Ellen. (storleken på de ingående whiskyandelarna är som vanligt också höjt i dunkel och hålls helt okänt).

Ett något lite försenat God Jul & God Fortsättning!! till Er alla återkommande whiskybloggbesökare och givetvis även till Dig som kanske är här och besöker min whiskyblogg freddeboos.se för första gången! 

Har man kanske Facebook eller främst Instagram som jag håller till på mest så hittas whiskybloggen även här och om man kanske vill haka på och följa mig in på det nya whiskyåret 2024. 🙏 Här kommer det som vanlig att komma ut en hel del spännande whiskys ifrån olika kategorier och där det gissningsvis även kommer att smakas en hel del rökmonster! #peatlove #maythepeatbewithyou #staytuned 🤘👌

Detta är en whiskypost baserad på en egen inköpt flaska av denna blended malt whiskyn.

Big Peat Christmas Sherry Cask Finish (2023) 54,8%
 
 WHISKY: Big Peat Christmas Sherry Cask Finish (2023) 54,8%
 STYRKA: 54,8%  ÅR: 2023 ÅLDER: NAS
 REGION: Islay  TYP: Blended PRIS: 752 kr
 DESTILLERI: Ardbeg, Bowmore, Caol Ila, Port Ellen  SB-ART NR:  85017
 PRODUCENT: Douglas Laing  LEVERANTÖR: Anora Sweden
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Sherry Cask Finish
Mina omdömen: Big Peat Christmas Sherry Cask Finish (2023) 54,8%

DOFT: Kryddiga ektoner med inslag av runda, lite söta sherrynyanser. Här finns också en del trevlig rökighet som andas havskust och även lite möbelpolish. Mycket gott!

SMAK: Inledande söta sherrystråk som ganska snart får sällskap av en lågmullrig, fyllig och dov rökighet som kommer bakifrån. Tycker fylligheten och munkänslan är god och där rökigheten är bra men lite tam. Något klen är även sherrytonerna som gärna hade kunnat få trycka till ännu lite mer.

EFTERSMAK: Tilläggas smaken och den avslutande delen kan ett ljusare ekfatsinslag med något torrare efterklang. Här finns också en lite mer tillbakadragen rökighet och där även sherrynyanserna inte riktigt orkar ut lika mycket.

HELHET: En angenäm sherryrökare som har en del kryddig fatbeska i sig tillsammans med mellansöta sherryinslag. Är något lite besviken på den lätt tafatta (med Big Peat-mått mätt skall infogas här!!) rökigheten som jag hoppades lite mer på och där de sherryklingande inslagen gärna hade fått ta ut svängarna ännu mer. Totalt sett och i min gom en god Big Peat men inte deras allra bästa utgåva.

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20,00

Big Peat Christmas Sherry Cask Finish (2023) 54,8%

Notering: 240105, FAN

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 110 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *