The Pine Ridge Brewery The Glorious Gorillas Double IPA 8%

För min del och baserat på gamla meriter så fanns det ingen direkt större tvekan när två stycken kortburk av The Pine Ridge Brewery The Glorious Gorillas Double IPA 8% kunde lokaliseras på Systembolagets utställda lilla vagn med tillfälligt sortiment. Och magkänslan visade sig vara helt korrekt… En riktigt smaskig DIPA ifrån hantverksbryggeriet The Pine Ridge Brewery! Årets Svenska Bryggeri 2023. 👍

”Vi utvecklar konstant vår öl, i vårt sortiment hittar du både mångåriga storsäljare och tidsbegränsade öl i små skalor. De tidigare glasflaskorna är nu ersatta av aluminiumburkar – ett miljövänligt val då transportvolymen minskar. Men skiftet gynnar också ölets smak då burken skyndar mot UV-ljus och oxidation.” //The Pine Ridge Brewery

The Pine Ridge Brewery The Glorious Gorillas Double IPA 8%

The Pine Ridge Brewery The Glorious Gorillas Double IPA 8%

Mitt omdöme & betyg: The Pine Ridge Brewery The Glorious Gorillas Double IPA 8%

Först av allt vill jag ge ett stort plus för de ofta rätt coola och snygga etiketterna, denna inte minst! Både doft- och smakmässigt känns detta snart och ganska direkt att detta är ett öl med stora juiciga inslag av tropisk fruktighet. Här hittas härliga och fylliga toner av både ananas, grapefrukt och där även en hel del passionsfrukt kan identifieras. På djupet kommer även en del tallbarr och en lite svag örtighet och där det även finns ett gött bett i själva avslutet. Synd att det bara fanns två burkar kvar på vagnen… 8/10 p

RÅVAROR: Kornmalt, vete, havre och humle.
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Tillfälligt sortiment

Notering: 240123, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: The Pine Ridge Brewery The Glorious Gorillas  SB ART.NR: 37059
  TYP: Double IPA  STYRKA: 8%
  PRIS: 35,50 kr (330 ml)  LAND:
  PRODUCENT: The Pine Ridge Brewery
 LEVERANTÖR: The Pine Ridge Brewery
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 70 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *