Roffes Limited Edition 2013 – Blindprov (Roffe)

Edit: En riktig kul överraskning då detta visade sig komma ifrån Roffes egenkomponerade ”vatted malt” och som lagrats på ett litet ekfat. Fick chansen tidigare under 2012 att testa några droppar när de första slattarna hade hällts på tunnan… Nu har den uppgraderats med mera godsaker och har helt klart vuxit till sig och blivit riktigt bra. 🙂

Oj, oj oj!! Gillar du tunga sherrymonster med en del rökinslag så kommer här ett givet tips! Det finns bara ett litet problem och det är att jag inte vet alls vilken sort detta är, hehe… Återigen så är det arbetskamraten och whiskypolaren Roffe (Vikens WhiskyVänner) som sätter mina smaklökar och näsa på prov och denna gången med en sample av en helt fantastisk whisky och som jag redan nu kan rekommendera! 😛 😀

roffe_blindprov 

 WHISKY:  Roffes Limited Edition 2013
 STYRKA:  *stark*  ÅR: ?  ÅLDER: ?
 REGION:  ?  TYP: ?  PRIS: *jävligt dyr*
 BUTELJERARE:  Roffe
 LEVERANTÖR:  ?

 

DOFT: 4.50 Tunga sherryklingande tongångar möter upp när man luktar på denna riktigt fint färgade whisky. Här är rummet fullt av russin, mandlar, apelsinskal, mörka plommon och även med en liten rökridå.

SMAK: 4.75 En fullmatad CS-whisky (cask strength) med otroligt hög smakintensitet och där de kraftfulla och mycket goda sherrynyanserna står i främsta rummet och där även lite god rökighet fyller på bakifrån tillsammans med lite krydda.

ESMAK: 4.25 Lång, god och mycket smakrik och med härlig sherrysötma stannar kvar i munnen länge.

HELHET: 4.50 En fantastisk och smakfull sherrywhisky och med en del sköna och rökiga tongångar!

SORT: (blindprov) Detta känns bekant på nått sätt men är ändå inte helt lätt att pricka in och ju mer man tänker på det så kommer det upp fler och fler tänkbara alternativ typ Lagganmill, Laffe PX, Bowmore Black Art eller kanske t.om nån Glendronach PX Sherry Puncheon… Men baserat på färgen och då jag tycker mig känna igen en liten bekant krämighet i denna och då jag heller inte skulle bli förvånad om den visar sig ligga nånstans bortåt 60% i alkoholhalt så får därför min gissning bli:  Aberlour a’bunadh (batch ?)

TOTALPOÄNG: 18,00 p

Notering: 131024, sample, RLU (Vikens Whisky Vänner)

[Musiktips:]

http://open.spotify.com/track/297Yti0P7h0X7tutuTlVoM
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 23 times, 1 visits today)

8 svar på ”Roffes Limited Edition 2013 – Blindprov (Roffe)”

 1. Ahhh… sherrymonster!
  Nu måste jag få veta vad det var!
  Blir ju mer än sugen på att prova denna!

  Roffa her inte en slatt till övers kanske?

  1. Ja, jag är lika nyfiken på det rätta svaret som du! 🙂 Denna var riktigt god. (var ev. också inne på om detta kunde vara nån av nyheterna ifrån Svenska Eldvatten som ju visat sig hålla hög klass)

 2. Haha ja du har faktiskt rätt där fredde den innehåller lite av de som du räknade upp där plus en del annat. det är nämligen min egen vatted malt lagrad på ekfat.

  1. Vilken fuling! 😀 😀 Men fasen vad bra den var…! Snyggt jobbat!! 🙂 Inte heller riktigt lika mycket genomträngande eksmak på den nu som förra gången jag testade den. Får nog se över min egen ”Solera-blandning igen…

 3. Frågan är om det kanske inte är dags för Roffe att överväga en buteljering av nuvarande innehåll och ”börja om” ifrån början igen… 😉

 4. Hej Markus. jag fyller en flaska till dig.
  Bra ide Fredde. man kanske skulle söka sig ett arbete som masterblender på något trevligt destilleri till och med:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *