Amager The Sinner Series Gluttony 9,4% (nr 11081)

Vid ett spontanbesök i den nyöppnade butiken i Skövde (ute vid Coop och Elins Esplanad) råkade jag dyka på denna citrustyngda och ganska brutala DIPAn och som självklart inhandlades, trots det ganska höga priset… Den är för mig helt ny och ej tidigare testad men har läst både en och två bloggar (bland annat Öl & Whisky) som höjer den till skyarna! 🙂

IMG_2318Mitt omdöme:

Här snackar vi citrusfrukt och beska utav bara F-N!!

Skummet är högt och fyllt med små kolsyrebubblor och doftar som ett helt träd fyllt med citrusfrukter. Smaken ifrån den inte helt genomklara vätskan biter sig fast i gommen både länge och väl och denna DIPAn är ingen öl man sveper direkt utan tar en bra stund att inmundiga.

Men njuta kan man faktiskt göra när man vant sig lite mer vid den BRUTALA och PÅTAGLIGA syrliga beskan men där även ganska söta humletoner tittar fram i bakgrunden. Lite förvånansvärt (och imponerande)  är att man inte känner något spritigt inslag knappt alls då den ändå betingar en styrka av 9,4%.

Poängsmässigt når denna best inte riktigt ända fram och får av mig ”bara” 7 av 10 p då jag tycker att beskan ligger något väl i överkant för att vara 100% fullt ut njutbart även om där finns riktigt trevliga inslag…

 SORT: Amager The Sinner Series Gluttony  SB ART.NR: 11080
 TYP: Ale  STYRKA: 9,4%
 PRIS: 53,50 kr (50 cl)  LAND: 
 PRODUCENT: Amager Bryghus
 LEVERANTÖR: Elixir HB
 Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

Avnjutes gärna till tonerna från:

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 6 times, 1 visits today)

2 svar på ”Amager The Sinner Series Gluttony 9,4% (nr 11081)”

  1. Nu var du allt lite snål igen 😉

    Det är ju beskan som är det man vill åt 🙂
    Men visst är det en makallös öl… och god.

    1. Kan förstå du tycker det, hehe. De brutala inslagen av citrus känns helt ok men där beskan blir lite väl dominant mot slutet. Men god sötma i den! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *