Äntligen har SMWS-boxen landat hos mig! :)

Efter ganska lång tids väntan och då det har skett en återuppstart av den svenska avdelningen för Scotch Malt Whisky Society, SMWS så dök den då äntligen upp ”på ett bolag nära mig”… min medlemsbox med tillhörande samplesprov, pin, medlemshandbok och anteckningsblock! 😛

smws_members_box

”På flaskorna sitter en etikett som inte berättar i klartext från vilket destilleri innehållet kommer utan det är en sifferkombination, det är smaken och karaktären som är viktig, inte vart den kommer ifrån.”

”Det är över 120 destillerier som levererar till The Society och det som söks är unika fat med unik smak som inte alltid speglar det som man brukar förknippa med destilleriet.”

Givetvis kommer framöver dessa ”hemlighetsfulla” samplesprov att provsmakas och läggas ut här på bloggen när tid finnes… 

För den som är närmare nyfiken på vad detta är och handlar eller kanske t.o.m sugen på ett eget medlemsskap, så kan ett besök hos www.smws.se gärna rekommenderas! 😉

P.s Är man riktigt nyfiken och vill veta ursprunget på whiskyn i flaskorna så finns ju alltid Google till hands eller ex. denna lathunden med destillerikoder.

Som ytterligare liten parentes så kan det tilläggas att jag faktiskt redan via AWC fått möjlighet att provsmaka några sorter ifrån SMWS sortiment då vi tillsammans med The Peaty Whisky Club besökte Nora och Bergslagens Destilleri och deras SMWS-bar.

/Fredde

(Visited 23 times, 1 visits today)

9 svar på ”Äntligen har SMWS-boxen landat hos mig! :)”

        1. Haha, whisky o cola är ju en riktig klassiker… Tror till och med det finns typ en internationell whisky/cola-club här på nätet nånstans för alla dessa finsmakare som gillar att blanda med cola… 😉

    1. Självklart skall dessa testas… och förhoppningsvis kanske man åter nån gång får möjlighet att besöka nån SMWS-bar igen som vi gjorde i Nora… Är själv lite dåligt påläst men kanske kommer det att öppnas en sådan bar i Örebro nu i stället när de har flyttat dit eller? Nån som vet?

        1. Japp, på Hotell Stureplan och deras ”Ostra Matsal & Bar finns det en Society Bar med en del SMWS-innehåll att kunna provsmaka på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *