Bowmore 6, 2002, 46% (”Kyckling”-boxen – AWC)

Andra sampleswhiskyn som smakas ifrån AWC’s ”Kyckling”-box är en ung och blekvit Islaywhisky på 6 år ifrån Bowmore-destilleriet och som det skall bli riktigt spännande att få smaka på… 🙂

”Aberdeen Distillers’ whiskies are bottled without chill or heavy filtration and without the addition of any caramel colouring. Each whisky is bottled one cask at a time and, because of the low level of filtration, all the natural oils, fats and flavours are left in the whisky.”

bowmore6
 WHISKY:  Bowmore 6
 STYRKA:  46%  ÅR: 2002  ÅLDER: 6 y.o
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: 700 kr
 DESTILLERI:  Bowmore  SB-ART NR:  85829
 BUTELJERARE:  Aberdeen Distillers  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

bowmore_6DOFT: 3,25 Lite svagt fenoliska inslag möter först upp i näsan och man kan ana en viss råhet i rökigheten i denna ungwhisky. Aceton är ett ord som också poppar upp. Gillar det lite kemiska som kommer fram mot slutet av doften.

SMAK: 3,25 Något vattnig och lite tam inledningsvis men där krydda och lite mera kemisk rökighet jagar ifatt. Lite sälta i botten tillsammans med nyans skinnsoffa och svaga ekfattoner. Känns aningens karaktärslös men där rökigheten i alla fall är på ”rätt väg”.

ESMAK: 3,00 Lite kvardröjande god rökighet som har bra med potential… 

HELHET: 3,00 En ung whisky som känns onyanserad och aningens smaklös men som har en god och lite oljig och kemisk rökighet som fyller ut bra. Prismässigt något i överkant men stort plus för ”no chill-filtration or colouring”.

TOTALPOÄNG: 12,50 p 

Notering: 140420,  ”Kyckling”-boxen (AWC)

AWC-logga[Musiktips:]
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *