Dailuaine Bourbon Hogshead 21 54,9% (”Kyckling”-boxen – AWC)

Gammal är äldst brukar ordspråket lyda och så även i detta fallet och där denna 21-åriga Dailuaine ifrån A.D Rattray och som är sista whiskyn ut ifrån 3-samples-”kyckling”-boxen ifrån AWC avnjöts under kvällen.

Riktigt nyfiken också på att här framöver få läsa sammanställningen av detta projekt och se hur olika man uppfattar och poängsätter samma whiskys… Stort tack också till alla som hängt med på denna gemensamma smakresan ihop med oss medlemmar ifrån whiskyklubben. Kul! 🙂

dailuaine21
 WHISKY:  Dailuaine Bourbon Hogshead 21
 STYRKA:  54,9%  ÅR: 1992  ÅLDER: 21 y.o
 REGION:  Speyside  TYP: Single Malt  PRIS: 1.159 kr
 DESTILLERI:  Dailuaine  SB-ART NR:  84810
 BUTELJERARE:  A Dewar Rattray  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

dailuaine_21DOFT: (3,00 p) Upplever att doften till en början har tendens till att vara lite spritig. Lite svaga toner av apelsin och citrus ligger i bakgrunden tillsammans med en maltig nyans.

SMAK: (4,25 p) Även smaken har vissa spritiga inslag ovattnad och här behövs några droppar vatten… vilket får den att lyfta rejält (även doftmässigt) och där man får en ganska maltig och elegant whisky som även är lite trevligt simmig i glaset. Anar grönt gräs och lite mandel.

ESMAK: (3,75 p) Några pepparkorn hjälper till att avrunda det för övrigt mjuka och välbalanserade avslutet som är riktigt gott.

HELHET: (4,00 p) Hittar man rätt vattenbalans är detta riktigt bra. En mjuk och fyllig whisky med ganska stor maltiga inslag och lite svag apelsin/mandelton i bakgrunden. Synd att inte doften tilltalade riktigt fullt ut…

TOTALPOÄNG: 15,00 p 

Notering: 140423,  ”Kyckling”-boxen (AWC)

AWC-logga[Musiktips:]

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *