Bowmore 25 1987 Blackadder Raw Cask 49,9%

bl_adTisdag, en helt vanlig gråmulen kväll i november… Varför inte passa på att lysa upp tillvaron lite grann och testa ett par inkomna  samples/varuprov ifrån whiskyföretaget Clydesdale

Först ut av denna aftonens två whiskysorter blir den dyraste i sändningen och vid namnet Bowmore 1987  (släpps den 2 dec, art. nr ej klart) och som ingår i Blackadders välkända Raw Cask-serie. (som kan ha ett lite grumligt utseende och en del sotflagor kvar i flaskan)

bowmore_1987_blackadder bowmore_rawcask_1987

 WHISKY:  Bowmore 25 1987 Blackadder Raw Cask
 STYRKA:  49,9%  ÅR: 1987  ÅLDER: 25
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: 3.986 kr
 PRODUCENT:  Blackadder International 
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: (4,25 p) Ljust halmfärgad whisky som efterlämnar sega ”whiskylegs” efter sig på glaskanten vilket bådar för bra kvalitet. Näsan möter först dofter av nyeldad brasa med lite askigt innehåll. I bakgrunden lurar nånting lite sötare (röda äpplen?) förutom den mycket goda och maltiga tonerna. Luktar väldigt inbjudande!

SMAK: (4,25 p) Smakmässigt och ovattnad så blandas söta och lite blommiga toner med lite mera fatstyrkestarkare inslag och med lite beska. Även en hel del rökiga toner växer fram och som smakar underbart. Då innehållet i samplesflaskan är ganska begränsat så  uppstår ett litet problem och det är om jag ska våga chansa och ”ödsla” en eller två droppar vatten på den sista kvarvarande centilitern i glaset eller inte… Jag gör det efter en liten stunds övervägande och möts av ännu mera blommiga toner i både doft och smak, om än med något mjukare klang.

ESMAK: (4,25 p) De påtagliga röktonerna, det lite söta och den blommiga karaktären följer smakupplevelsen som en röd tråd och när man kommer till slutet sitter man bara och önskar att inte den ändå ganska långa resan redan är över. Detta vill man absolut ha mera utav! 🙂

HELHET: (4,25 p) En 25-årig makalös och komplett whisky med både god rökkaraktär och med ett lite sötare innehåll som skapar en mycket god smakupplevelse. Kan vattnas försiktig om man vill och jag tycker man definitivt skall ge den chansen att åtminstone i en minut per lagringsår i glaset för hinna öppna upp sig innan man smakar den. Kvalitet kostar men om den är värd sina modiga nästa fyra tusenlappar låter jag vara osagt…

TOTALPOÄNG: 17,00 p 

Clydesdale

Notering: 131112, Varuprov/sample (Clydesdale)

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 68 times, 1 visits today)

3 svar på ”Bowmore 25 1987 Blackadder Raw Cask 49,9%”

      1. Blir nog till att prova den på ÖÖW om de har med den då.
        Är nog enda chansen… om jag inte vinner på mitt 0-2 resultat 30ggr pengarna imorgon Portugal-Sverige 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *