BOX The Pioneer 48,1%

Vet att jag tidigare skrivit och utlovat att det skulle bli en rökfylld whiskysommar här på bloggen i år men det finns ju också en mycket spännande whiskylansering som skett här i början av sommaren och som jag äntligen fått ta del utav och vill sticka emellan med först… och jag säger bara ”there’s a new (young) boy in town”! 😛

 box_pioneer
 WHISKY:  BOX The Pioneer
 STYRKA:  48,1%  ÅR: 2014  ÅLDER: 3
 REGION:  Sverige  TYP: Single Malt  PRIS: 839 kr
 DESTILLERI:  BOX Whisky  SB-ART NR:   40428
 PRODUCENT:  BOX Whisky  LEVERANTÖR:  BOX Whisky

 

DOFT: 3,75 Ljust guldfärgad whisky med en ganska maltig inledning och med ett litet pepparstick och god svag vaniljton. Mycket lätt rökridå sveper som hastigast förbi i bakgrunden men där de fruktiga inslagen ligger fast förankrade och har god smak.

SMAK: 3,75 Pepprigheten blommar ut ännu lite mer inledningsvis i smaken när whiskyn är ovattnad och som tillsammans med de svaga rökinslagen hjälper fram även de söta frukttonerna. Hittar även liten nyans av gräddkola lång där bak. Med vatten så rundas kanterna av lite grann men personligen föredrar jag den helst ovattnad. Överraskande bra!! 😀

ESMAK: 3,50 Med vatten kommer mera fatbeska toner fram och även i detta skede föredrar jag den ovattnad då jag tycker smaken upplevs lite sötare och där även mera fruktighet lyfts fram. Rökdimmorna som fanns där inledningsvis har nu dragit sig tillbaka ännu mer…

HELHET: 4,00 Detta kan bli hur bra som helst med tanke på dess unga ålder. (har tidigare också smakat på deras 22-månaders rökiga recept och som jag faktiskt tror på ännu mer!)  Mycket spännande whisky och som det definitivt är värt att hålla utkik efter! (Totalt 6508 buteljerade – 5000 flaskor tillgängliga)

TOTALPOÄNG: 15,00 / 20.00 p

Notering: 140607, Sample (RSÖ-Fb)

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

2 svar på ”BOX The Pioneer 48,1%”

  1. Ja, detta var riktigt gott! Visst, den är ung men ändå med mycket smakfulla inslag och inte alls så spritig som man först kan misstänka för en 3-åring.

    Som sagt, när/om det rökiga receptet kommer på flaska och hamnar i butiken så är det åter dags att slå upp tältet framför bolagsdörren… En sån skall jag bara HA! 😀

    Såg du förresten mitt msg på fb för nån vecka sen? Var du sugen på en Tushkar + lite annat medelrökigt godis?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *