Spirit of Hven Seven Stars No.4 Megrez 45%

Årets nya stjärna ifrån vårt svenska destilleri Spirit of Hven heter Seven Stars No. 4 Megrez och är en ekologiskt certifierad och ej kylfiltrerad whisky utan färgämnen eller andra tillsatser. Att detta är en whisky med 26 ppm i fenolhalt och som har slutlagrats på Spanska Qureus Robur-fat under ett års tid och som tidigare har använts för att lagra Pedro Ximénez-sherry låter ju helt klart intressant. Tack till Camilla för smakprovet!

hven_sevenstar15,50
 WHISKY:  Spirit of Hven Seven Stars No.4 Megrez
 STYRKA:  45%  ÅR: 2016  ÅLDER: 
 REGION:  Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS: 795 kr (50 cl)
 DESTILLERI:  Backafallsbyn AB  SB-ART NR:   40439
 PRODUCENT:  Backafallsbyn AB  LEVERANTÖR:  Backafallsbyn AB
 ÖVRIG INFO:  Upplaga: 2940 st flaskor – Säljstart 2016-03-04

 

DOFT: 4.00 Underbar doft som går åt sherryhållet, choklad och kaneläpplen. Mjuk men ändå med en särskiljande och utmärkande karaktär. Några plommon, lite vanilj och ett par russin kan också anas tillsammans med en lättare rökridå.

SMAK: 4.00 Mörka bär (fikon, russin och dadlar), mörk choklad, vanilj och lite pepparhetta som ackompanjeras av angenäma sherrynyanser. Litet pepparstick i smaken som förhöjer men där jag personligen hade kanske hoppats på ännu mera framträdande rökighet…

ESMAK: 3.75 Röda äpplen, sherry, choklad och pepparfrukt skapar ett avslut,  över medellängd och med lite stigande hetta. Lättare rökdimmor i bakgrunden.

HELHET: 3.75 Överlag tycker jag detta är riktigt trevlig och inte illa alls! Tycker denna sydliga svenska whisky har mognat ytterligare och tagit sig ännu ett steg fram och som dessutom bryter av lite grann och utmärker sig positivt. Denna njuter jag gärna av igen. Liten notering görs dock att priset gäller för endast 50-cl-flaska. 

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20.00 p

Notering: 160225, Spirit of Hven, FAN

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *