Port Charlotte (Bruichladdich) Reifferscheid Sherry Blood Tub 54,9%

Ni vet, ibland händer det att man av en ren slump dyker på nått man kanske gått och kikat på länge eller kanske läst något intressant om eller liknande och som man sparar i minnet utifall man kanske i framtiden skulle få chansen… Allt detta stämmer in på denna Port Charlotte-buteljeringen som jag tidigare bara har läst om och aldrig trott jag skulle få möjlighet att testa men som jag nu har lyckats få tag på en sample utav. 🙂

Detta är en lite ovanligare buteljering av Port Charlotte och där fattypen Sherry Blood Tub (40 liter) är ett mindre och långsträckt ovalformat fat som ibland används av destillerierna för lite speciella lagringar men som oftast används inom öltillverkningen. Detta skall bli mycket spännande att nu få smaka! 😀

portcharlotte_reifferscheid_blood

(Photo by Bruichladdich)

 WHISKY:  Port Charlotte (Bruichladdich) Reifferscheid Cask Sherry Blood Tub
 STYRKA:  54,9%  ÅR: 2011  ÅLDER: 9
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: ? kr
 DESTILLERI:  Bruichladdich  SB-ART NR:  –
 PRODUCENT:  Bruichladdich  LEVERANTÖR:  Bruichladdich
 ÖVRIGT:  Bottled for Feinkost Reifferscheid, Bonn (1 of 48 bottles)

 

portcharlotte_reifferscheid_blood_tubDOFT 4,25 Wow, med en karaktär av trögflytande olja och med en väl tilltagen seghet i dropparna (whiskylegsen) som hänger kvar i glaskanterna så längtar man att bara få dofta på denna gyllenbruna skönhet. Svag mjuk rökighet är det första som kommer fram… lite nötiga inslag av mandel kan anas tillsammans med tonen av läderskärp. Och vilken färg!! 🙂

SMAK: 4,25 Ovattnad (54,9%) är den första sippen ganska skarp och lite bitig men har ändå en mycket trevlig sherryton över sig som är lite söt innan de lite tyngre rökmolnen tränger sig fram. Vattnar den försiktigt och en mjukare ton växer till sig. Ganska svårdefinierad smak men där lite pepprig mynta(?), mandelmassa, honung och skinnsoffa är ord som poppar upp. Mycket goda, medelrökiga inslag med liten svavelton i botten.

ESMAK 4,00 En långdragen och lite oljig smak dröjer sig kvar en stund i munnen och där svaga rökslingor drar ganska fort bort i horisonten men kvarlämnar ändå en sötrökig ton nere i svalget. En njutningsfull whisky med sherrynyanser som man kan sitta länge med och utforska… 

HELHET: 4,25 Färgmässigt är detta en fröjd för ögat och där även näsan blir överlycklig med att få bekanta sig med dessa sköna lädertoner och den goda svaga rökigheten. Tycker den tappar något lite grann i eftersmaken men där man absolut inte vill missa de sista kvardröjande och underbara rökångorna.

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20.00 p

Notering: 141120, Sample, (MLA)

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 33 times, 1 visits today)

1 svar på ”Port Charlotte (Bruichladdich) Reifferscheid Sherry Blood Tub 54,9%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *