Thornbridge Smoked Winter Porter (Beadeca’s Well) 5,3%

Det är som bekant inte bara innehållet som måste smaka bra och vara tilltalande utan där också även själva dryckesverktyget i form av glaset har en ganska stor och påverkande del för den totala smakupplevelsen.

sejdelshoppen01Just dryckesglas i alla dess former är nånting som Sejdelshoppen är duktiga på och saluför via sin onlinebutik och där jag har fått den äran att bl.a testa på ett ”Teku”-glas.

Teku-glaset har en normalvolym av 30 cl (42 cl maximalt) och är ett provsmakningsglas som passar utmärkt till öl. Utseendemässigt är detta ett glas av typen tulpanglas med en utsvängd sista del som passar fint ihop med munnen och som koncentrerar smakerna.

Tänkte därför ta tillfället i akt och testa på detta glaset och väljer att slå upp en nyinköpt och på Systembolaget nyinkommen porter ifrån Thornbridge, ett bryggeri beläget i Bakewell, Derbyshire. 🙂

thornbridge_smoked_vinterporterMitt omdöme:

En inbjudande doft med hintar om rök och charkuterier, choklad och kaffe.

En svartbrun porter med inslag av viss rökighet i smaken och där även en del fruktiga inslag kommer fram tillsammans med lite grillkorv, malt och kaffe. Munkänslan är ganska torr och kanske inte riktigt fullt så välfylld som man först kan luras att tro. Eftersmaken bjuder på lite kaffebitter ton och rostad malt med viss krämighet och där kolsyrenivån ligger en bit under medel.

En god öl som passar fint till godsakerna på julbordet och där rökigheten inte dominerar utan ligger mera som ett gött komplement i bakkanten. 

 SORT: Thornbridge Smoked Winter Porter  SB ART.NR: 11378
 TYP: Porter  STYRKA: 5,3%
 PRIS: 31,90 kr (500 ml)  LAND: 
 PRODUCENT:  Thornbridge Brewery  LEVERANTÖR: Galatea Spirits AB
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

log_thorn

[Musiktips:]

Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *