Kilchoman Bramble Liqueur 19%

Tänkte så här i Midsommartider bjuda på en liten smaknotering av en ny produkt ifrån Kilchoman-destilleriet. Där har man har låtit en stor andel björnbär ligga och ”götta till sig” i deras (rök)whisky och newmake-sprit och där också honung har ingått i denna whiskylikör. Säljstart 1 jun. (Stort tack till Clydesdale för smakprovet!)

kilchoman_brambleliqueurKilchoman Bramble Liqueur 19%, 329 kr (50 cl)
kilchoman_bramble_liqueurIslay – SB art.nr: 87435

vin_skala4_s

 

 

 

 

Mitt omdöme:

Först kommer en fruktig, saftig och doft av söta mörka björnbär. Nice!! Strax efter att det första doftintrycket har hunnit lägga så kommer det en liten (oväntad) överraskning och som är fylld med karaktäristisk Kilchoman-rökighet. I smaken är röksmaken något lite mera dold i bakgrunden och där den söta björnbärssmaken istället är den mest tonbärande. 

Svagt förnimmelse av honungen som också har ingått i denna likörblandning och där det rökiga inslaget först känns som en liten udda kombo men som gillas mer och mer.  En kul och god vidareutveckling på whiskytemat! Roligt att också kunna ta del av denna här i Sverige då den tidigare enbart har gått att köpa vid destilleriet.

Notering: 150617, Sample, (Clydesdale)
Photo Credit: Clydesdale

[Musiktips:] Check this out!! *****

Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 9 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *