Laphroaig Lore 48%

‘the richest of the rich’… ja, så beskriver destilleriet Laphroaig själva sin nya skapelse och som är en whisky baserad på quarter-, sherry-, och återanvända peated casks. Det låter ju som en dröm i mina öron… 😀 😛

laphproaig_lore18,00
 WHISKY:  Laphroaig Lore
 STYRKA:  48%  ÅR: 2016  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Singel Malt  PRIS: ca. 940 kr (utl.)
 DESTILLERI:  Laphroaig  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Laphroaig  LEVERANTÖR:  Laphroaig
 ÖVRIG INFO:  –

 

DOFT: 4.50 Klassisk, fyllig Laphroaig-rökighet med svavelhaltig aska, träkol, sot, medicinala tongångar, pcb och ett lättare sherrystråk. Ja tack, detta doftar lovande!!

SMAK: 4.50 Helt underbar och välkomnande rökighet direkt man stiger innanför dörren. Hinner knappt hänga av sig rocken innan det fullkomligt exploderar i munnen. Tjock, trögflytande dov rökighet breder ut sig i hela munlandskapet och lämnar ingenting orört. Musselskal, tång och lättare sälta blandas med lite svag citrus, ekfat och svavel. Detta är riktigt nice!! Vill ha mer.

ESMAK: 4.50 Långsamt tillbakadragande rök i den senare delen och med lite beskare undertoner av gummi, plast och sot. Mellan molnen anar man mer av sherryfatet och liten sötma.

HELHET: 4.50 En fullträff och en magnifik skapelse och en mycket väl godkänd rökwhisky som har de ”rätta” inslagen. Enda minustecknet på min horisont är färginslaget (som är helt bortkastat! Låt whiskyn vara som den kommer, ibland ljusare vid ena buteljeringen, kanske lite mörkare nästa gång. Spela roll!?!? Låt det underbara och äkta innehållet tala för sig själv…) Ja just det, det finns ju tyvärr inte heller någon åldersnotering på själva innehållet vilket jag personligen också tycker är en nackdel i dessa tider och nått jag saknar.

Ev. kommentar: Trots att det bär emot lite grann att säga så här i NAS-tider, så tycker jag detta är riktigt bra! Med fullmatad, dov och svavelfylld rökighet, lite lättare sherrynyanserade smaker, hintar av citrus och lite medicinal plastighet så kan man inte annat än att bara njuta. #timetogolorehunting! 😀 

TOTALPOÄNG: 18,00 / 20.00 p

Notering: 160520, Sample, FAN
 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 49 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *