Bell’s 40% (blended)

Cirkeln sluts och mitt 500:e whiskyinlägg kommer att tillägnas en whisky som garanterat i stort sett varenda whiskydrickare har hört talas om och som var min egen inkörsport och min första smakade whisky under ungdomens glada dagar. (fast då dracks den i stort sett enbart för rusets skull) 😛

Bell’s whisky är en blendedwhisky baserad på 35-talet(?) olika whiskysorter och med sloganen ”Afore ye go” och där den underliggande tanken är ”Stay a little a longer and share a dram’. 

Vill också tacka alla Er bloggbesökare, både nya och gamla och som är en bidragande orsak till att denna ursprungliga smaknoteringssidan har fortsatt att existera. (det hela började som så för många andra med ett behov att skriva ner mina smakanteckningar och där även mitt dataintresse också har spelat en stor roll)

Min whiskyblogg här på freddeboos.se kommer givetvis (med liten risk för mera sporadiska inlägg nu under sommaren och semestertider) att fortsätta försöka sprida glädjen, kunskapen och njutningen med whisky. 😀

Sláinte!

bells
 WHISKY:  Bell’s
 STYRKA:  40%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Scotland  TYP: Blended  PRIS: 239 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   406
 PRODUCENT:  Arthur Bell  LEVERANTÖR:  Diageo
 ÖVRIG INFO:  Innehåller tillsats E150

Mina omdömen: Bell’s 40% (blended)

DOFT: 3.25 Mjuka, runda nyanser som drar åt det blomfruktiga hållet. Lite ”grainiga” i bakgrunden. Uppfattar den lite i tamaste laget.

SMAK: 3.25 Även smakmässigt är den i klenaste laget men har ändå en ganska behaglig och god karaktär med en del mjukare maltinslag och lite lättare aprikosmarmelad.

ESMAK: 3.25 En lite ljummen whisky som inte riktigt bjuder upp till dans. Dock inte direkt otäck utan mera att det saknas nånting.

HELHET: 3.25 Överlag en ganska enkel och på gränsen till en helt orökig whisky som har en del lätt maltiga och söta ”grainiga” nyanser och även liten svag blommighet. Lite för alkoholsvag för att orka blomma ut helt. 

Ev. kommentar: En whisky som baserat på min fars utsago också går utmärkt att blanda med Coca Cola… 😉

TOTALPOÄNG: 13,00 / 20.00 p

Notering: 160626, FAN
 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *