Ben Nevis Dew Special Reserve (blended) 40%

Ben Nevis är destilleriet som ligger invid foten av berget med samma namn och där man tar sitt vatten ifrån floden Allt a’ Mhuilinn, två små sjöar – Coire Leis och Coire na’ Ciste 1000 meter upp på berget. Nevis Dew är namnet på en blended whisky som kommer härifrån och som jag köpte en flaska av, dels för att jag tyckte den var hyfsat billig och då jag ofta gillat whiskyn som kommer ifrån. Sedan 1989 är Ben Nevis ett dotterbolag till japanska Nikka som i sin tur ägs av Asahi Group Holdings.

Nevis Dew Special Reserve (blended) 40%
 WHISKY: Ben Nevis Dew Special Reserve
 STYRKA: 40%  ÅR:  – ÅLDER:
 REGION: Highlands  TYP: Blended PRIS: 352 kr
 DESTILLERI: Ben Nevis  SB-ART NR: 83600
 PRODUCENT: Ben Nevis  LEVERANTÖR: Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:

 

Mina omdömen: Ben Nevis Dew Special Reserve (blended) 40%

DOFT: Rund och toffeekola-doftande whisky med en hel del söta stråk i sig. Elegant framtoning av len aprikos och mjuk maltighet.

SMAK: Välbalanserat, mjukt och där karamellkola och maltsötman ligger gott i munnen. Med lättare beska i bakgrunden och där man även kan skönja en ekig grundton.

ESMAK: Lättare eksträvhet och mjuk aprikos går hand i hand i det ändå hyfsat långa avslutet. Med liten svagt stegrande pepparhetta.

HELHET: En härlig, lågprocentig allroundwhisky för gemen man och kvinna. Saknar lite kraft pga av den svaga alkoholstyrkan och känns möjligtvis lite tam. Tycker dock smakerna på denna blandade malten är riktigt bra och att det är kul att kunna hitta så här pass bra whisky i denna prisklassen.

Ev. kommentar: Ett trevligt komplement att ha i whiskyskåpet! Så länge den varar… :)?

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00

[wp_charts title=”nevisdew” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15, 15, 25, 15, 15, 20, 20, 20, 5, 10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200415, FAN

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *