Port Askaig 100° Proof, 57,1%

Att få gå på middagsbjudning och äta god mat är ju alltid trevligt. Att mannen i huset också är medlem i en av landets bästa whiskyklubbar 😀 skapar ju också på förhand vissa förhoppningar… Extra skoj blir det förstås när man då får smaka på en whisky man (hör och häpna, hehe) inte tidigare har testat. Och som dessutom smakar fantastiskt bra! (Tack till HHG med familj!)

portaskaig_10proof18,00
 WHISKY:  Port Askaig 100° Proof
 STYRKA:  57,1%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Singel Malt  PRIS: 698 kr
 DESTILLERI:  Port Askaig  SB-ART NR:   84993
 PRODUCENT:  Port Askaig  LEVERANTÖR:  Cask Sweden
 ÖVRIG INFO:  –

 

DOFT: 4,50 Underbara rökinslag med ganska stor creosot/fenol/tjära-touch! Här finns också en maltig underton med inslag av halm, honung och citron. Ett och annat musselskal kan också hittas i tången vid havskanten bland klipporna. Riktigt gott och inbjudande!!

SMAK: 4.50 Smakmässigt är den också ganska rökbaserad. Här får man också både lite mognare inslag med god ”halmighet” och en del mer riviga och lite mera ungdomliga undertoner. Creosot och lite torr aska är ord som snabbt dyker upp i huvudet när röksmaken drar fram. Noterbart är också att röksmaken ligger något ”längre fram” i munnen och klamrar sig inte fast riktigt lika länge i halsen som en del andra Islay-whisky gärna gör. Intressant!

ESMAK: 4,50 Svag citrus med lite minerala kustinslag (havssalt, tång, musselskal) försöker så gott det går att stå emot den kraftfulla rökigheten som drar fram mot slutet. Riktigt gott och med ganska liten beska och en något torrare svans.

HELHET: 4,50 Gillar man rökwhisky och som dessutom inte kostar multum finns är detta ett mycket intressant objekt att försöka lägga vantarna på. Ungdomlig och smakrik whisky med bra bett i och med stort rökinslag. KÖÖÖP!!

Ev. kommentar: Mycket trevlig och kraftfull röksmak i denna. Prisvärd! 😛

TOTALPOÄNG: 18,00 / 20.00 p

Notering: 160604, FAN
 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *