Svenska Eldvatten Kildalton Ex-Port Hogshead #SE089 (okt 2007 – jun 2017) 56,1%

Försöker för egen del att hålla någorlunda jämna steg med det i whiskykretsar omtalade och beryktade ”samplesberget”, d.v.s det privata whiskylagret av införskaffade samplesprover av whisky som gärna uppstår och tenderar att växa ur sina kartonger, lådor, garderober osv. när dessa småflaskor hos många whiskydrickare bara riskerar att bli liggandes på hög och aldrig provsmakade. :)?

Under gårdagens afton kom denna Ex-Port Hogshead-buteljering ifrån Svenska Eldvatten att hällas upp i glaset för en liten vidare och personlig analys… (Ja, nått måste man ju roa sig med när vädret sviker lite grann och molnen hopar sig i skyn)

Svenska Eldvatten Kildalton Ex-Port Hogshead
 WHISKY:  Svenska Eldvatten Kildalton 56,1%
 STYRKA:  56,1%  DEST. ÅR: 2007  BUTELJERAD: 2017
 REGION:  Islay  TYP: Singemalt  PRIS:
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:  
 BUTELJERARE:  Svenska Eldvatten  LEVERANTÖR:  Svenska Eldvatten
 ÖVRIG INFO: Ex-Port Hogshead #SE089 (okt 2007 – jun 2017), 378 btl.

 

Mina omdömen: Svenska Eldvatten Kildalton Ex-Port Hogshead #SE089 (okt 2007 – jun 2017) 56,1%

DOFT: Koppar/bärnstensfärgad whisky med en helt makalöst portvinssherrydoftande rökighet som släpps lös när man häller upp den. Röda bär samsas med lite mörkare inslag. Här fiins förutom en god rökighet även en del vinösa inslag. Allt mycket väl sammansatt.

SMAK: Lite oväntat mer röknyanserad än förväntat och där portvinsinslagen kommer in lite grann underifrån. Tycker den har en härlig smak och är en högklassig whisky!! 

ESMAK: Gillar när de röda bären äts upp av den bakomliggande och härliga röken och där eftersmaken hänger i en ganska lång stund efter och där röken inte är den enbart dominerande smaken.

HELHET: En riktig fröjd för både öga och gom!! En mycket smakrik whisky med flera lager och med goda rökiga inslag. Går från lite bärigt söt till mera sherrytorra toner. Här finns även en hel del träfatsinslag att bekanta sig med och utforska.

TOTALPOÄNG: 17,25 / 20.00 p

[wp_charts title=”kildalton_ex_port” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”25, 25, 25, 20, 20, 20, 25, 15, 30, 10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 190716, Sample

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 34 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *