The Dalmore Vintage 2004 10 y.o, 46%

Världskända Master Blender Richard Paterson som vars näsa är försäkrad av Lloyds i London till nästan 16 miljoner kronor, har valt ut faten till detta hopkok som riktar sig mot den svenska marknaden och där det är Dalmore, sherryfat-specialisterna ifrån höglandet som har stått för tillverkningen av själva spriten.
(Tack till AFR i AWC för smakprovningen jag fick!)

dalmore_vintage_2004
 WHISKY:  The Dalmore Vintage 2004
 STYRKA:  46%  ÅR: 2016  ÅLDER: 10 y.o
 REGION:  Highland  TYP: Malt  PRIS: 429 kr
 DESTILLERI:  Dalmore  SB-ART NR:   50101
 PRODUCENT:  Whyte & Mackay  LEVERANTÖR:  Arcus Sweden AB
 ÖVRIG INFO:  –

 

DOFT: Trevliga inslag av torkad frukt, honung, päron, vanilj och tobak i doften. Viss sötma kan också anas. Får även en liten svag förnimmelse av parfym i näsan när jag luktar på den.

SMAK: Mer vaniljsötma i smaken än vad jag förväntat mig och även med ett litet citrus(?)inslag som går fint ihop med honungen och vaniljen. Kola, kanel och lite sherryinspirerande nyanser i botten tillsammans med en del kryddiga inslag. Tycker också det finns en liten nötighet långt bak.

ESMAK: Lite kvarhängande pepprighet drar ut på smaken och där mer tid i glaset hjälper den att växa. Viss sötma och ingen större beska eller strävhet att tala om. Möjligen en liten cigarrton.

HELHET: För min del en av de bättre Dalmore jag smakat och med ganska runda och mjuka inslag av torkade frukter och lite vanilj. Svag nötighet, röda bär och liten karamellsötma.

TOTALPOÄNG: 14,25 / 20.00 p

Notering: 161103, FAN

 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *