Big Peat Christmas Edition 2016 (Douglas Laing) 54,6%

Året 2016 går mot sitt slut och som har varit ett år fyllt med ett antal goda smakupplevelser, både utländska men också även svenska och där våra inhemska destillerier nu också har börjat kunnat skörda frukterna av sina spännande skapelser och buteljeringar. Kul! 😀

Ett annat skojigt inslag i julklappshögen är den årliga och återkommande utgåvan av  Big Peat. En rejält rökig ”vatted” whisky med blandat innehåll ifrån ön Islay, beläget strax utanför Skottlands kust. Som vanlig är denna utgåvan en caskstrength-whisky och där innehållet är varken kylfiltrerat eller färgat. En liten nyhet är att årets version innehåller singlemalt ifrån öns alla aktiva destillerier samt som vanligt det stängda Port Ellen.

Jag (Fredde) och min whiskyblogg här på freddeboos.se vill också passa på att tacka alla Er sidbesökare för året som gått och där vi förhoppningsvis åter syns i början på det nya. God fortsättning till Er alla…! 🙂

 

 WHISKY:  Big Peat Christmas Edition 2016
 STYRKA:  54,6%  ÅR: 2016  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Blended malt  PRIS: 699 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   87823
 PRODUCENT:  Douglas Laing  LEVERANTÖR:  Philipson Söderberg AB 
 ÖVRIG INFO:  Non Chill Filtered & No Colouring, (900 btl till Sverige)

Mina omdömen: Big Peat Christmas Edition 2016 (Douglas Laing) 54,6%

DOFT: 4.75 Askbetonad, ”heavilypeated”-rökighet med fruktsöta undertoner och lite grå gymnastikmatta. I LOVE it!! En härlig blandning av grillkorv, eldstad, skorstensinsida och sjögräs. Wow!

SMAK: 4.75 Baconinlindad hotdog som tappats och panerats av sotflagor i den ljumna och utbrunna eldstaden… En underbar smak! Lite mer balanserad sötma än beska och som ligger över hela smakregistret. Riktigt gott!!

ESMAK: 4.75 Det lite torrare avslutet är en skön kontrast till den inledande sötman och där god och mullrande torvrökighet slår följe ner i svalget… 

HELHET: 4.75 Gillar man rökig whisky är detta ett givet köp för 699 kr! En Cask Strengt-whisky med underbara smaker av torv, aska,  tjära, kreosot, gummi och fruktig sötma. En fulländad och mycket trevlig (nas)rökwhisky som har de absolut rätta elementen. Ja tack, GÄRNA en till!!! 

Ev. kommentar:  

TOTALPOÄNG: 19,00 / 20.00 p

Notering: 161231, (FAN)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *