Ardbeg Number One 7,3%

Befinner man sig i Stockholm kan ett besök på Ardbeg Embassy i Gamla Stan alltid vara att rekommendera! Förutom ett digert startfält med över 300 st whiskysorter så finns där även en hel del kul och intressanta ölsorter att kunna botanisera och välja ibland. 

Som dryckesnörd med smak för både whisky och öl så blir man självklart nyfiken och intresserad när det finns öl som är brygd på malt ifrån Islay. Att den sedan serveras i ett trevligt Ardbeg-glas gör ju inte saken sämre. 😀

Mina omdömen och poäng:

Ett flera centimeter tjockt och lite klibbigt brunt skumm fyller glaset och när man försiktigt närmar sig med näsan så kan man ana svagt lätta rökridåer ifrån denna mörkt färgade maltöl. Lite bränt socker och rostade kaffebönor i bakgrunden. 

Smaken har en rökig grundton men är inte fullt så burdus som jag på förhand hade förväntat mig. Rökigheten finns där men det är också en lätt krämig smakupplevelse jag får ifrån en öl som känns ganska fyllig och stabil och där choklad, brunt socker, soja och rostade kaffebönor kan anas både i smak och eftersmak. Med en liten touch av strävt läderskärp, torkad torv och lite bittrare inslag bitvis.

En öl som kan uppskattas av den allmänna öldrickaren som smakar den för dess lite speciella ursprung och bakgrund. Överlag kanske ingen kioskvältare smakmässigt sett men ändå ett riktigt kul och mättande inslag (och värt att prova) ifrån ölmenyn!

★★★★★★★☆☆☆ 6/10 p

 

Notering: 170711, FAN – Se alla smakade ölsorter 

 SORT: Ardbeg Number One  SB ART.NR:
 TYP: Rökig  STYRKA: 7,3%
 PRIS: 82 kr (@Ardbeg Embassy)  LAND: 
 PRODUCENT: Strömsholms Brygghus  LEVERANTÖR: Strömsholms Brygghus 
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.