anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition (2020) 40%

Så har det blivit dags för ännu ett folieryck och där whiskyn för dagen kommer ifrån anCnoc. Detta är en Highland whisky som lanserades i början av december exklusivt för Sverige och som är en whisky som slutlagrats på sherryfat och som enligt produktbeskrivningen har en distinkt rökighet. Spännande!

anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition (2020) 40%
 
 WHISKY: anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition
 STYRKA: 40% ÅR: 2020 ÅLDER: NAS
 REGION: Highlands TYP: Singlemalt PRIS: 329 kr
 PRODUCENT: Inver House Distillers SB-ART NR:  577
 DESTILLERI: anCnoc LEVERANTÖR: TOMP Beer Wine & Spirits
 ÖVRIG INFO:
Mina omdömen: anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition (2020) 40%

DOFT: Sherrymaltig inledning med en lättare rökton och med inslag av honung och söta russin. Tycker doften är god men lite tam och hade gärna kunnat få trycka på lite mer. Gillar kopparfärgen!

SMAK: En ganska nätt, svagt viskande sherryton som balanseras upp mot en ganska tunn och lite intetsägande maltighet och där en lättare rökighet avslöjar sig lite mer mot slutet. Även om det är hyfsat gott tycker jag att det blir alldeles för tunt, tamt och nästan lite långtråkigt i längden. Lite synd att man inte buteljerar denna i åtminstone 46%, kan jag tycka för då hade den kunnat ta för sig mera.

ESMAK: Meddellångt avslut med inslag av svaga sherryridåer med hintar av en flyktig rökighet. Möjligtvis kan även en (kanel?)kryddighet urskiljas. Ingen direkt beska att tala om eller nedslående spritighet.

HELHET: En ganska snäll och lågprocentig whisky som inte är nån större sherrybomb eller brutal rökhistoria att tala om i vida ordalag även om man ändå får ganska god och kvalitativ whisky här, tycker jag. En perfekt ge-bort-whisky och en whisky som passar utmärkt för den som kanske gillar lite mer slätstrukna och runda smaker. En åldersangivelse på whiskyn hade inte skadat och även en angiven ppm-nivå finns också med på önskelistan. Stort plus dock och tummen upp för det ganska låga priset!

Ev. kommentar: Oj vad man önskar att kunna få smaka en starkare Cask Strength-version av denna! 😉 

VILL JAG: Ha den på whiskyhyllan? ✔ Ge bort i present?: ✔ Prisvärd? ✔ Rekommenderas? ✔

TOTALPOÄNG: 15,00 p av 20,00 p

Notering: 201211, FAN

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 424 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *