anCnoc Stack 46% (Limited Edition)

Highland-destilleriet anCnoc har under den senare tiden släpp flera olika versioner rökwhisky med lite blandade ppm-nivåer. ”Stack” (som betyder typ högen som torvblocken staplas i) är en ej åldersangiven (NAS) whisky på 20 ppm och lanserades under hösten 2016 i Systembolagets sortiment för små partier. För en rökwhiskynörd som mig är detta givetvis jättespännande och där jakten att smaka på dessa nya rökutgåvor ständigt pågår. 😛

 WHISKY:  anCnoc stack
 STYRKA:  46%  ÅR: 2016  ÅLDER: NAS
 REGION:  Highlands  TYP: Singelmalt  PRIS: 502 kr
 DESTILLERI:  anCnoc  SB-ART NR:  11419
 PRODUCENT:  Inver House Distillers  LEVERANTÖR:  Berntson Brands AB
 ÖVRIG INFO:  Limited Edition, 6000 btl (3360 till Sverige) 20 ppm

Mina omdömen: anCnoc Stack 46% (Limited Edition)

DOFT: 3.75 Fruktiga toner av fyllig aprikos och en lättare hint av rök sveper in… Får också en lite känsla av kokade äpplen och söta maltinslag tillsammans med vanilj. Ganska stor doft som har flera lager.

SMAK: 3.75 Också smaken går i fruktighet ens tecken och där aprikos, halm, vanilj och trä är stora inslag tillsammans med en lätt till medelrökig torvighet.

ESMAK: 4.00 Om doften hade tendenser av rökighet så bjuder eftersmaken på lite kraftigare tongångar och efterlämnar en värmande kryddighet med inslag av aska.

HELHET: 4.00 Även om jag tycker whiskyn bara uppnår medelrökighet (speciellt när nivån har gått ner lite i flaskan) så är detta gott och har en del intressanta lager.

Ev. kommentar: Spännande rökwhisky ifrån anCnoc som bör testas om man gillar denna typen av whisky. Plus i kanten för att whiskyn är naturligt färgad och inte är kylfiltrerad men lite tråkigt att man inte kan utläsa nån närmare åldersangivelse…

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20.00 p

Notering: 170119, FAN
 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *