Black Ram 40%

Mitt val av whisky till whiskypost #666 har inte varit helt enkelt och något jag faktiskt har funderat och klurat lite över. The Number Of THE BEAST kräver givetvis en whisky av det rätta virket och där det givetvis finns flera vägar att gå. Ska man sikta högt eller lågt i betygskalan? Ska man satsa på nått riktigt ungt eller kanske nån urgammal fatlagring med massor av år på nacken? Ska det vara en orökig whisky eller kanske nått vrölrökigt:)

Jag har valt att smaka på en egen införskaffad sample av en inte helt kritikerrosad blendedwhisky (NAS) ifrån Bulgarien och som har fått namnet Black Ram 40%.  En whisky som så här på förhand och efter en del efterforskning runt om på nätet verkar kunna ha potential att faktiskt kunna plocka hem sistaplatsen i poänglistan. (allting kan ju inte smaka helt fantastiskt och vara enastående gott, nånting måste ju även få vara äckligast och smaka sämst också, utan att på förhand dissa och skriva ned denna whisky helt)

Vi får väl se, kanske har det nu blivit dags för MITT möte med whiskyvärldens Lucifer… är detta så lågt man kan komma och är den verkligen så otäck som den verkar och som andra som har smakat säger? :):)?

 WHISKY:  Black Ram
 STYRKA:  40%  ÅR: –  ÅLDER: NAS
 REGION:  Bulgarien  TYP: Blended  PRIS: ca. €10 (utl.)
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:  –
 PRODUCENT:  –  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO:  Blended

Mina omdömen: Black Ram 40%

DOFT: Lätt halmnyanserad ton med inslag av slambil och målarfernissa. Detta är tyvärr inget man med något större nöje stoppar snoken i. Här finns en biton och en ganska bortstötande och lätt unkenhet som inte är helt tilltalande. Lösningsmedel, fast på ett dåligt sätt…

SMAK: Växer till sig och blir något bättre i smaken där lite runda pärontoner blottar sig tillsammans med lite honung. Ganska rund i smaken trots allt och där den förväntade spritigheten faktiskt uteblir. 

ESMAK: Litet framväxande pepparinslag kommer ihop med den ganska korta eftersmaken.

HELHET: En blendedwhisky som jag tycker stuper på sin doftkaraktär och gör att man direkt tappar intresset. Smaken är väl överlag inget heller att skriva hem om och känns obalanserad och har även en lite vattnig känsla. Den är dock drickbar (om man håller för näsan) och inte alls så spritig som jag på förhand hade trott men inget jag frivilligt kommer att vilja försöka dricka igen… funkar kanske bättre med Coca Cola(?)

Ev. kommentar: Kanske inte världens roligaste whisky men ändå skoj att kunna lägga till Bulgarien över länder man har smakat whisky ifrån! ? Och billig är den ju med… Testa!

TOTALPOÄNG: 07,00 / 20.00 p

Notering: 180927, Sample
 
    logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 327 times, 1 visits today)

3 svar på ”Black Ram 40%”

  1. vart kan man skicka efter Whisky Black Ram till Sverige till våran adress i Motala. MVH Jeanette Andersson

    1. Hej Jeanette! Vet ej hur lätt det är att få tag på denna i från Sverige men gissar att ”Google är din bästa vän” i detta läget och att kanske hitta nån butik som levererar hit… eller kanske via nån av alla whiskykanaler som finns på typ Facebook. Lycka till! //freddeboos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *