Mackmyra Vinterglöd 46,1%

Från Mackmyra kommer min nästa provade whisky och som är ”en säsongswhisky inspirerad av den svenska vintertraditionen att värma sig med glödgat vin för de kalla månaderna. Delar av whiskyn är slutlagrad på svenska ekfat, mättade med vinglögg samt fat som tidigare lagrat Pedro Ximénes Sherry.”
(Tack till arbetskamrat Urban för samplesbytet!)

 WHISKY:  Mackmyra Vinterglöd
 STYRKA:  46,1%  ÅR: 2018  ÅLDER: NAS
 REGION:  Sverige  TYP: Singemalt  PRIS: 598 kr (70 cl)
 DESTILLERI:  Mackmyra  SB-ART NR:  11469
 BUTELJERARE:  Mackmyra  LEVERANTÖR:  Mackmyra
 ÖVRIG INFO: Vinterglöd är slutlagrad på en del ekfat som mättats med svenskt glöggvin och andra med Pedro Ximénez sherry

 

Mina omdömen: Mackmyra Vinterglöd 46,1%

DOFT: (3,50) Får en lätt äppelmosig doft med lite mentholisk touch när jag luktar på Mackmyras senaste skapelse. Här finns också trätoner av ekfat och lite kolaliknande inslag som blandas ut med mandelmassa, wellpapp och ingefära.

SMAK: (3,50) Lätt kryddig inledning på smaken som har ganska många infallsvinklar. Här är flera olika smaker som ropar på uppmärksamhet. Här finns den redan nämnda kryddiga ingefäran och mosade/kokade äpplen. Liten julkänsla i form av mörka bär, typ russin och skalet av dadlar kan också hittas. Här finns även en viss toffékolasötma och även ett lite beskare stråk som balanserar upp. Inslag av nejlika har också tillkommit efter en liten stund i glaset men hittas främst på doftsidan. 

ESMAK: (3,75) Ganska runt och lite lätt äppelmosigt avslut där de kryddigare inslagen bryter av och man påminns åter om julens smaker. Ganska gott faktiskt och där jag gillar buteljeringsstyrkan.

HELHET: (3,75) Tycker inte att denna behöver vattnas i sitt ursprungsläge men där det finns ett visst utrymme för det om man så vill. En lite julinspirerad och orökig whisky som är ganska rund till karaktären och där lite kryddighet är genombrytande. Noterna av just vinglöggen som den är mättad med har jag lite svårt att finna specifikt men där lättare sherrynyanser hittas i bakgrunden.

TOTALPOÄNG: 14,75 / 20.00 p

Notering: 181127, Sample (UJA)
Fotocredit: Mackmyra
 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *