White Castle Calibre 69 34,5%

Tar ikväll och smakar en whisky för laget… #onefortheteam 😛 ? 😀

Har nyligen kommit över en sample-3:a med denna filippinska blended NAS-whiskyn och som jag så här lite grann på förhand ärligt talat kanske inte har så jättehöga förhoppningar på. (hoppas naturligtvis att jag har fel). En whisky som för övrigt under en tid år 2017 fanns tillgänglig via Sb’s sortiment. (Art nr: 86925 – 226 kr)

Filippinerna är väl kanske inte heller det första landet man kommer att tänka på när man nämner ordet whisky men där man i whiskytider som dessa i stort sett kan hitta whisky ifrån alla länder som finns jorden runt, vilket jag tycker är kul. (Här nedanför en saxad text ifrån destilleriets hemsida om whiskyn som strax skall smakas)

 WHISKY:  White Castle Calibre 69
 STYRKA:  34,5%  ÅR: –  ÅLDER: NAS
 REGION:  Filippinerna  TYP: Singlemalt  PRIS: 226 kr
 DESTILLERI:  Destileria Limtuaco & Co  SB-ART NR:   86925
 PRODUCENT:  Destileria Limtuaco & Co  LEVERANTÖR:  Destileria Limtuaco & Co
 ÖVRIGT:   Blended with imported malts and essences, aged in oak barrels

 

Mina omdömen/kommentarer: 

DOFT: Lätt maltig kolakaramell och en liten acetonaktig ton är de första doftnoterna som når min näsa. (Doftar möjligt något lite bättre än förväntat faktiskt)

SMAK: Fyyfan! Mjukmaltig inledning första sekunden. Sen smakar den som lukten i lösningsmedlet som finns i tvålen på en herrtoalett vid medelhavet… #dramigbaklänges

ESMAK: Smakar precis lika äckligt på uppvägen… usch!! (här hälls de resterande 2,75 cl ut för min del) ?

HELHET: Odrickbart. Vaska skiten. Definitivt KRÄKVARNING :)❌ på denna!!! (Bland det värsta jag smakat. En 3:a räcker livet ut… typ, för tio personer!) Aldrig mer… 1p

Ev. kommentar: Vill ändå ge Systembolaget en eloge för sitt breda sortiment och där det ju ändå är fantastiskt att kunna hitta en sådan här buteljering som detta. (måhända att den kanske inte lyckades hålla på sin hyllplats över nån längre tid, men ändå!! Är ju inte utan att man också börjar fundera lite över Sb-inköparnas preferenser och riktlinjer… 😀 )

TOTALPOÄNG: 01.00 av 20.00 p

Notering: 181107, Sample (TTO)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 114 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *