Kaiyo Cask Strength (Blended) 53%

Besökte i helgen årets version av Carlstad Beer & Whisky-festival 2018 tillsammans med en annan medlem ur AWC och där vi spenderade några timmar med att gå runt och provsmaka lite whisky och några öl. Nytt för i år var att man hade flyttat festivalen ifrån Färjestads travbana där den tidigare ägt rum till Karlstad Congress Culture Centre (CCC) och där man körde mässan över två våningar i två dagar (fredag och lördag). En klar förbättring tyckte vi båda samt våra två kvinnliga medresenärer som var med oss på mässan.

 

Provsmakningsstorleken på whiskyn som smakades var som vanligt 2 cl och det bör man ha i beaktning vid följande smaknoteringar som kommer att presenteras under några dagar här framöver på bloggen. (som för övrigt är ganska återhållssamma då det inte är helt lätt att skriva några noter med två glas i handen, lite brochyrer och man inte direkt har tillgång till några sittplatser på mässan – kan förbättras till nästa gång)

Upplägget var som tidigare att man fick köpa på sig dryckeskuponger att handla för hos utställarna och där man även fick ett gratisglas. Ett glas som tyvärr (om man var där mest för whiskyn) i år var lite större och mer ölglasformat vilket gjorde att man fick välja att köpa på sig ett whiskyglas för 80 kr med mässloggan på, om man inte ville dricka whiskyn direkt ur plastmugg som försäljarna bjöd på. Tycker dock det var ett plus att garderobskostnaden ingick i biljettpriset.

Mässans första och inledande whisky som kom att provsmakas i Clydesdales monter blev en blended-nyhet ifrån Japan och som är lagrad på Mizunara (japansk ek) ekfat i Osaka. (Kaiyo betyder f.ö ”hav” på japanska)

 WHISKY:  Kaiyo Cask Strength 
 STYRKA:  53%  ÅR: 2018  ÅLDER: –
 REGION:  Japan  TYP: Blended  PRIS: 949 kr
 DESTILLERI:  Kaiyo  SB-ART NR:   84974
 PRODUCENT:  Kaiyo  LEVERANTÖR:  Clydesdale
 ÖVRIG INFO:  Mässprovning – 2 cl. Blended, Ej kylfiltrerad, Cask Strength

 

Mina omdömen/kommentarer: 

DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: –
Ev. kommentar: Mitt ”mellan tummen och pekfinger”- betyg i folkvimlet för 2 cl: En rund och trevlig whisky med lite bett i. Här hittar vi också en del träfatssmak, halm och torkad frukt. Tål nån droppe vatten som släpper fram lite ingefära(?)

TOTALPOÄNG: 14,25 av 20.00 p

Notering: 181102, Whiskymässa, Carlstad Beer & Whisky 2018, Sample, AWC

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 
(Visited 18 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *