Smokehead High Voltage 58%

Årets första whiskybetyg går till en whisky som jag sett fram emot att åter få bekanta mig med och som är en whisky som vi i whiskyklubben i tidigt skede smakade några versioner utav. Smokehead High Voltage 58% är enligt beskrivningen anpassad för ”den utomstående som går över fält av torv för att hitta något riktigt, något äkta och något ovanligt… En prisbelönt Islay Single Malt Whisky som är lika djärv i smak som den är i attityd” 

 WHISKY:  Smokehead High Voltage
 STYRKA:  58%  ÅR: 2018  ÅLDER: NAS
 REGION:  Scotland  TYP: Singlemalt  PRIS: € 44,99
 DESTILLERI:  (Smokehead)  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Ian Macleod  LEVERANTÖR:  (Smokehead)
 ÖVRIG INFO:  Sample (3 cl)

 

MINA OMDÖMEN OCH BETYG FÖR:  Smokehead High Voltage 58%

 

DOFT: (3,75) Utbrunnen brasa med litet alkoholstick. Här finns också lite vaniljkola och en god, lätt maltig ton.

SMAK: (4,00) Här är det en mycket större askigare rökighet som tar emot vid första bekantskapen. Lätt brännande, lite oljig och en härlig och ganska fyllig rökighet som även går på djupet för att hämta kraft. Sherrykola och lakrits är också närvarande fast lite mera i bakgrunden.

ESMAK: (4,25) Ganska lång eftersmak men som inte är oändlig. Gillar hur den lite söta sherrynyansen vävs ihop med röken på ett bra sätt.

HELHET: (4,25) Ovattnad är detta en ganska bitig whisky som greppar taget… och som jag tycker är helt ok. En hel del sotig aska som går mot mot djupet och som balanseras upp fint med hjälp av de ganska söta sherryinspirerade inslagen av kola och även mjuk vanilj.

TOTALPOÄNG: 16,25 av 20.00 p

[wp_charts title=”radarchart_smokehead” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15,15,40,20,15,25,25,20,40,30″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 190102, Sample (Drinks by The Dram – Master of Malts)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 
logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *