Smokehead Rock Edition II 46,6%

Blindprov är som kanske bekant inte alltid helt lätt och där det kan vara ganska lätt att komma in på villovägar när det gäller dofter och smaker. Så blev också fallet vid vår 80:e blindprovs-omgång med whiskyklubben AWC där jag (åter) totalfailade och var helt ute och cyklade med min gissning! Ja, så kan det gå… 😎🤣

Denna gången var det medlem CPE som bidrog alla oss andra med en egen valfri och utvald whisky och som vi sedan fick smaka en sample-3a utav. Själva provsmakningen sker enskilt av varje medlem hemma och privat och där vi har den aktuella månaden på oss att smaka av, gissa vilket destilleri/whisky man tror det äroch sedan ge sin personliga poäng.

Ett kul och väldigt lärorikt projekt som vi har hållit på med nu (med lite varierad fart, skall tilläggas) i whiskyklubben sedan år 2011 och där vi några gånger haft deltagare som faktiskt har lyckats med bedriften att gissa på rätt sort. Så blev det som sagt inte denna gången för min egen del och där jag själv blev väldigt förvånad när jag fick veta svaret på vilket whisky vi nyss provat… 

Jag säger tack till CPE denna gången och har redan börjat klura på vad jag skall låta mina whiskyvänner få smaka och gissa på redan till nästa omgång då det är min egen tur att vara bidragare. 😋

Smokehead Rock Edition II 46,6%

 

 

 

 WHISKY: Smokehead Rock Edition II 46,6%
 STYRKA: 46,6%  ÅR:  – ÅLDER: NAS
 REGION: Scotland  TYP: Singlemalt PRIS: ca 540 kr (travel retail)
 BUTELJERARE: Ian Macleod  SB-ART NR:
 PRODUCENT: Smokehead  LEVERANTÖR: Smokehead
 ÖVRIG INFO:

 

Mina omdömen: Smokehead Rock Edition II 46,6%

SORT: (min gissning) Macallan 12 YO (FEL!)

AWC-Blindprov - 3 clDOFT
: Honungsfärgad whisky med ganska rund maltighet i doften. Spannmål, anis(?) och bivax tillsammans med kanske även lite kokade äpplen är andra nyanser som ligger och lurar. Färsk trä och lite bränd torvrök är också närvarande.

SMAK
: Spannmål, torv och honung hittas i smaken som även har en lätt spritig ton.


ESMAK
: Lite tillkommande beskhet mot slutet som också det har ett visst (och mindre angenämt) spritgenomslag, förutom de ljusa nyanserna av halm, torv, färskt trä och spannmål och lite rök…


HELHET
: En hygglig vardagswhisky som bjuder gommen på både lite ris och ros. Upplever den något spritig och doftar bättre än den smakar.

TOTALPOÄNG: 13,75 / 20,00

[wp_charts title=”smokehead_rockeditionII” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15,20,15,15,15,20,10,25,5,10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 210431, AWC-sample #80, CPE

[Musiktips!)     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *