Bergslagens Two Hearts 8 y.o (2011) 48%

Med en efterhängsen men nu slutligen avtagande förkylning har stunden äntligen kommit att få sätta sig ned och bekanta sig med en av Bergslagens senaste släpp. ?

Two Hearts 8 y.o (2011) 48% är ännu en whisky och en buteljering ifrån forna destilleriet Grythyttans Whisky i Lillkyrka utanför Örebro (som jag besökte i april, 2013) och där man denna gången och till denna första batchen har tagit och slagit samman ett 200-liters ex-sherryfat och ett 200-liters ex-bourbonfat (Makers Mark), båda ifrån år 2011 och baserat på det orökiga receptet. 

freddeboos.se - sample/varuprov

Detta är en whisky som hade försäljningsstart 23 Okt, 2019 och där denna batchen gav 790 st flaskor.
Mitt whiskyinlägg är baserat på ett sample/varuprov som min whiskyblogg erhållit gratis ifrån varumärket Bergslagens Independent Bottler och där mina smaknoter och poäng är helt personliga.

Bergslagens Two Hearts 8 y.o (2011) 48%
 WHISKY: Bergslagens Two Hearts
 STYRKA: 48%  ÅR: 2011 ÅLDER: 8 yo
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: 795 kr (50 cl)
 DESTILLERI: Bergslagens Destilleri  SB-ART NR: 80755
 PRODUCENT: Bergslagens Destilleri  LEVERANTÖR: Bergslagens Destilleri
 ÖVRIG INFO: Batch #1, 790 flaskor – 200 liters ex Sherryfat och 200 liters ex Bourbonfat
Mina omdömen: Bergslagens Two Hearts 8 y.o (2011) 48%

Bergslagens Two Hearts 8 y.o (2011) 48%DOFT: Ekfats-sherry-nyanserad nos på denna som jag tycker även har inslag av jul i sig… typ lite kanderade äpplen i kanel doppade i werther’s kola. Lite åt det hållet. Röda vinbär dyker också upp tillsammans med några droppar möbelfernissa. Hittar ingen direkt rök i denna lätt rödnyanserade whisky och där jag tycker att doften är god och tål att sniffas och njutas på en del!

SMAK: Ganska kraftfull inledning som efter några sekunder inledning får lite vattenplaning och blir något tunnare i smaken. Sherrynoterna blir snabbt mer urlakade än vad som hittades i doften men där de röda bären fortfarande håller en ganska stadig kurs. Med en lätt, orökig och något kryddig ton i botten.

ESMAK: Slutet har en del fatighet i sig med en liten ”träig” ton. Lägg därtill en del sherryinslag och några toffekolor. Hyfsat gott men där smaken gärna kunde fått hålla i sig lite längre.

HELHET: Tycker att man kan (om man tidigare har smakat på andra whiskys ifrån lillkyrka och Grythyttans Whisky) känna igen sig ganska mycket både i smak och doft och där jag tycker att detta är en god och orökig whisky ur mellansherry-registret.

Ev. kommentar: Även om flaskan är snygg är jag dock personligen fortfarande lite allergisk emot flaskstorlekar annat än 70 cl…  

TOTALPOÄNG: 15,25 / 20,00

Vad tycker andra whiskybloggare om samma whisky:

| Tjeders Whisky | WhiskyTower |

Notering: 191116, sample/varuprov, Bergslagens Destilleri
Fotokredit: (Lånad flaskbild) Bergslagens Destilleri

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *