Trapiche Malbec Oak Cask (2018) 13,5%

Ibland går dagarna i livet inte riktigt som planerat och där jag lagom till denna ledigheten bl.a hade sett fram emot att få sätt tänderna i och provsmaka ett helt gäng med nya whiskys som står och väntar… Men med en näsa full av limegrönt snor och med en lite rivande hals så är det bara att gilla läget och hoppas på att den närmast outhärdliga mancold’en släpper och gör sitt återtåg snarast möjligt. 🙂

Dock var det ganska länge sedan ett vin kom upp här på bloggen och där jag nyligen har smakat på vinet Trapiche, ett Argentinskt vin som till 100% är baserat på Malbec-druvor. Vin gjort på dessa druvor är ofta mörkt röda till färgen, fylliga och sträva och har aromer som påminner om plommon och tobak.

Trapiche Malbec Oak Cask (2018) 13,5%Trapiche Malbec Oak Cask (2018) 13,5% (nr 16554) 89 kr
Argentina, Cuyo, Mendoza

 

Springwine’s notering:
”Ett fylligt, smakrikt vin med inslag av björnbär, plommon och körsbär. Vinet har ett långt, kryddigt avslut med en tydlig, balanserad fatton.

Mitt omdöme:

Ett gott och i min mun ett ganska fylligt rödvin som även har en betydande stor andel fruktsyra i sig. Och det brukar ju passa mig som handsken. Här finns en hel del goda inslag av mörka bär (körsbär, björnbär, katrinplommon och svarta vinbär) att smaka på och där jag uppskattar den goda fatkaraktären och den kryddiga svartpeppartonen. 4/5 p

Ett vin under hundra-lappen som gärna får besöka min vinhylla igen! 😀

Notering: 191113, FAN

Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 30 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *