Old Masters Clynelish 13 y.o (cask 4643, bourbon wood) 52,1%

En bourbonfatlagrad 13-årig Clynelish ifrån Old Masters på 52,1% dök upp i baren och i kölvattnet av det dignande och goda julbordet som avnjöts under gårdagens Lucia-afton vid Norrqvarn, det idylliska konferenshotellet beläget bara några meter ifrån Göta Kanal och strax intill den lilla orten Lyrestad.

Norrqvarn Hotell & Konferens

I whiskyväg var detta en kul överraskning att dyka på så här ute i bygda och som jag givetvis blev lite närmare nyfiken på att smaka… Har faktiskt även under tidigare besök här kunnat smaka på bland annat en trevlig Caol Ila ifrån Old Masters och den kanadensiska och kanske den ännu lite mer ovanliga grainwhiskyn Gooderham & Worts Small Batch 45%. Denna för mig helt nya Clynelish-whiskyn provsmakades som sagt efter själva julbordsätandet och i efterminglet i den senare delen och där mina omdömen och betyg därför kan ses lite grann ”mellan tummen och pekfingret”. :)?

Rent allmänt och för övrigt tycker jag att det är riktigt skoj när man på restauranger, hotell och liknande faktiskt även ges möjlighet att kunna smaka på lite annat än standardwhiskyn och de vanligen förekommande hyllvärmarna… (Typ Laffe 10, Auchentochan 12 och kanske nån 10-årig Glenmorangie – inget ont om dem som så, men menar att whiskyscenen idagsläget är så pass mycket större än så här och att det ju faktiskt finns en hel del annat att kunna erbjuda). Att man sedan även har utbildat sin personal så att man vet skillnad på ett glaincairn- och ett tumblerglas får väl också anses som ett plus och som för vissa ställen säkerligen kan vara ett tips värt att tänka på.

Här på Norrqvarn skall tilläggas såg jag även att det fanns ett gäng med olika Mackmyra att botanisera ibland och att det även fanns en hel del olika ölsorter att kunna välja på. Detta gillas förstås! ?

Mångfald skall ju vara bra, sägs det… well, så även på whisky-, öl- och vinhyllorna! ?

old masters clynelish 13 y.o (cask 4643, bourbon wood) 52,1%
 WHISKY: Old Masters Clynelish 13 y.o (cask 4643, bourbon wood) 52,1%
 STYRKA: 52,1%  ÅR: 1997 ÅLDER: 13 y.o
 REGION: Highlands  TYP: Singlemalt PRIS: € 83
 DESTILLERI: Clynelish  SB-ART NR:
 PRODUCENT: James MacArthur  LEVERANTÖR: James MacArthur
 ÖVRIG INFO: Cask Strength Selection

 

Mina omdömen: Old Masters Clynelish 13 y.o (cask 4643, bourbon wood) 52,1%

DOFT: Inte jättestor i doften, lite ljusa träfatsinslag, vax och halm

SMAK: En del ljusa fatinslag av bourbon-karaktär, spannmål, lite vax och torrt gräs.

ESMAK: Lite besk bitterhet hittas i det medellånga avslutet som även har lite hö i sig…

HELHET: En god whisky med en del ljusa träiga inslag och nyanser av spannmål och torkat gräs. Kan ev. vinna på ett par droppar vatten.

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00

[wp_charts title=”clynelish_oldmasters” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 25, 15, 15, 15, 25, 20, 20, 0, 20″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 191213, Norrkvarn

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *