Loch Lomond Single Malt 12 yo 46%

Loch Lomond Taster Pack heter ett välkommet alternativ och ett samplesset som numera finns på Systembolaget och där man enkelt kan smaka flera utgåvor av Loch Lomonds utgåvor av whisky.

Detta är en uppsättning (á 4 fl à 50 ml , 200 ml) av singlemalterna ”Original, 12 yo, 15 yo och 18 yo” och kommer i en snygg presentförpackning. (Sb’s art.nr 363 – 228 kr. Denna whisky finns även tillgänglig att köpa enskild i vanlig helflaska och har då i skrivande stund Sb’s art.nr 87520)

Loch Lomond Single Malt 12 yo 46%
 WHISKY: Loch Lomond Single Malt
 STYRKA: 46%  ÅR:  2018 ÅLDER: 12 y.o
 REGION: Highlands  TYP: Singlemalt PRIS: 228 kr (549 kr)
 DESTILLERI: Loch Lomond  SB-ART NR: 363 (87520)
 BUTELJERARE: Loch Lomond  LEVERANTÖR: Stellan Kramer
 ÖVRIG INFO: Sample från Loch Lomond Taster Pack (á 4 fl à 50 ml , 200 ml).

 

Mina omdömen: Loch Lomond Single Malt 12 yo 46%

DOFT: God och lite marmelad-aktig doft av kokade apelsiner och litet stänk av ljus sirap. Tycker mig kunna ana en lätt krämig/smörig ton med liten ekighet bakom. Även lite vanilj kommer till mig.

SMAK: Lite mera bitter smak än jag på förhand hade kunnat tippa på. Men ganska snart kommer det fram en sötma som balanserar upp smaken som fortfarande domineras av en lite apalsinmarmelad-aktig nyans tillsammans med några gula plommon, kokade päron, lite vanilj och ett uns aprikos.

ESMAK: Tycker det är hyfsat gott men orkar inte riktigt lyfta i höjden och där det finns en återkommande torr beska, som i sig inte är dålig men som kunde ha fått sätta lite större karaktär på hela den avslutande smakbilden. Kanske liten tillstymmelse till svag rökton nånstans långt där borta i horisonten.

HELHET: En lätt smörig whisky med ganska hög (marmelad)sötma och lite fruktiga inslag. Det är ganska gott , lite (grapefrukts)beskt men (för min del) lite för snällt och anonymt.

Ev. kommentar: Som provsmakningsset och presentask får detta 5 plus ➕➕➕➕➕ av mig då jag tycker det är ett föredömligt och riktig bra alternativ, om man bara vill kunna provsmaka innan man bestämt sig för att kanske köpa på sig en hel flaska. Om inte annat en kul present till nån som gillar whisky!

TOTALPOÄNG: 14,75 / 20,00

[wp_charts title=”lochlomond_12″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15, 25, 25, 20, 20, 20, 20, 15, 5, 15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200326, Samplesset, provsmakningskit, presentförpackning (FAN)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 96 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *