Paul John Bold Peated Single Malt 46%

Vet inte om detta är det nya som är inne eller om det endast är slumpen som varit framme och där whiskyn som skall smakas fått samma beställningsnummer på Sb och vad som står prislappen… 439 kr. 

Ja, så mycket eller så lite beroende på hur man ser det är i alla fall vad man får slanta upp här i landet för att förhoppningsvis kunna få njuta av Paul John Bold Peated Single Malt 46%, denna torvrökiga och indisk *nas-whiskynyheten(?) ifrån Goa. (*no age statement – utan åldersangivelse)

Nyhet endast för Sverige gissar jag också lite konfunderad för vid närmare eftersökningar så verkar det sedan tidigare redan finnas en whisky med namnet BOLD ute och som det nämns om t.ex här, här, här och här och som då tydligen skulle kostat dryga 600 kr. Nån som vet och har koll på läget, är detta samma whisky:) (det fanns ju även med en Bold på Sb-listan här redan för 4 år sedan, 8 sep, 2016)

Paul John Bold Peated Single Malt 46%
 WHISKY: Paul John Bold Peated
 STYRKA: 46%  ÅR:  2020 ÅLDER: NAS
 REGION: Indien  TYP: Singlemalt PRIS: 439 kr
 DESTILLERI: Paul John  SB-ART NR: 439
 PRODUCENT: Paul John  LEVERANTÖR: Symposion AB
 ÖVRIG INFO: PPM-halt (på malten): ca 30-35 ppm, Bourbonfat, first-fill och second-fill från Buffalo Trace, Ingen kylfiltrering, inga tillsatta färgämnen

 

Mina omdömen: Paul John Bold Peated Single Malt 46%

DOFT: Mycket trevlig toffekolarökighet är det första man möter tillsammans med sirapstoner, träfat, brunt socker och torkad frukt. Tycker mig också här finna en del nyanser av läderskor och lite svag askighet.

SMAK: Större (rök)drag hittas i smaken som förutom det fortsatta kolainslag som är ganska brett även upplevs som lätt rivigt och med en ganska kraftfull rökighet. Här finns även en del sherryinfluenser att utforska och lite sirapstoner med ett stänk av pepprighet i bakgrunden.

ESMAK: Ganska mycket av rökigheten är fortfarande kvarvarande och där den torkade fruktigheten stöttar upp underifrån. Lite återkommande bitighet visar sig också mot slutet, lite på gott och ont men är inte så störande.

HELHET: En spännande torvrökig whisky ifrån Indien som står ut lite grann med en ganska stor och bred smak (gissningsvis därav namnet BOLD). Tycker att man får ganska mycket god whisky för prislappen här även om det bitvis finns en något genomträngande spritig ton som man får ha överseende med.

Ev. kommentar: Alltid kul att kunna få pryda whiskyhyllan med lite långväga whisky! Att den dessutom är fullt njutbar är ju heller inga fel! 🙂

TOTALPOÄNG: 16,00 / 20,00

[wp_charts title=”pauljohn_bold” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15, 15, 20, 25, 15, 20, 15, 20, 30, 15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200923, FAN

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *