Aberlour Casg Annamh (batch 0004) 48%

Mitt senaste inkomna tillskott i sherryväg och på whiskyfronten är en trippelfatslagrad Aberlour med namnet Casg Annamh och som översatt och enligt en googlesökning betyder ”sällsynt tunna” på Gaelic.

Till denna utgåvan har man använt sig av tre stycken olika typer av fat och där Spanska (Oloroso) sherry casks och två Amerikanska ekfat har fått vara med och sätta smak på denna whiskyn som inte är kylfiltrerad. (Har letat men inte funnit nån notering eller angivelse om att den ska vara helt naturligt färgad eller inte innehåller nån sockerkulör, vilket jag personligen tycker att man borde kunna ange på den i övrigt så fina och informativa etiketten). Nåväl, dags att för andra gången ta sig en dram, sippa och avnjuta denna Speyside-whisky och förhoppningsvis kunna skriva ner lite noter… 😄👍

Aberlour Casg Annamh (batch 0004) 48%

 

 WHISKY: Aberlour Casg Annamh (batch 0004) 48%
 STYRKA: 48%  ÅR:  (2021) ÅLDER: NAS
 REGION: Speyside  TYP: Singlemalt PRIS: 559 kr
 DESTILLERI: Aberlour  SB-ART NR: 83300
 BUTELJERARE: Chivas Brothers  LEVERANTÖR: Pernod Ricard
 ÖVRIG INFO: Fattyp: European oak sherry casks and two types of American oak cask, Non chill-filtered
Mina omdömen: Aberlour Casg Annamh (batch 0004) 48%

DOFT: 4,00 – Bärnstensfärgad whisky som bjuder på en lätt sherryinspirerad doft med inslag av lite apelsin och ett svagt stänk av kanel. Här finns också ibland kolatonerna ett dovt fatinslag som går lite mer på djupet.

SMAK: 3,75 – Inledande lätt kolasmak där apelsininslaget går igenom och där även lite sötare bourboninslag letar sig fram innan lite mer sherrykaraktär presenterar sig emot mitten och avslutet. Medelsöt med svag beska och en lättare sherrysträvhet. Ingen större spritighet eller rökinslag att tala om. Möjligen att lite mer sherry hittas på min önskelista.

ESMAK: 3,50 – Ett ganska runt och mjukt avslut som är kring medellängd och där söta sherrytoner varvas med ett lätt syrligt apelsininslag pch lite kryddig kanel. Viss söt sherrysträvhet kommer också fram här i avslutet.

HELHET: 4,00 – En god och ganska smakrik whisky med lätt sherrykaraktär och en ganska allround och mjuk smakupplevelse. En whisky som passar flertalet då den upplevs som ganska välbalanserad och inte är speciellt rivig. En trevlig whisky till ett bra pris men om det är sherrysmaken man är ute efter tycker jag nog det finns ett bättre alternativ (läs a’bundha) härifrån. 

TOTALPOÄNG: 15,25 / 20,00

Vad skriver andra whiskybloggare om samma whisky:

| Allt Om Whisky | Änglarnas andel | Whisky Tower

Notering: 210614, FAN

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 570 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *