Ardbeg 8 yo For Discussion (Committee release) 50,8%

Här kommer mina omdömen för ännu ett begränsat släpp för Commitee-medlemmar hos Ardbeg och där man denna gången under sommaren 2021 släppte en whisky som man hoppades att whiskyälskare världen över skulle kunna samlas kring och diskutera över sociala medier… #Ardbeg8ForDiscussion 

Valde självmant att inte gå för detta släppet denna gången men så dök det som av en händelse upp en möjlighet att kunna bli vid en liten sample och som jag inte kunde motstå… Det är ju märkligt! 😄😋 

Ardbeg 8 yo For Discussion 50,8%

 

 WHISKY: Ardbeg 8 yo For Discussion (Committee release) 50,8%
 STYRKA: 50,8% ÅR:  2021 ÅLDER: 8 yo
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: £57
 DESTILLERI: Ardbeg  SB-ART NR:
 PRODUCENT: Ardbeg  LEVERANTÖR: Ardbeg
 ÖVRIG INFO:
Mina omdömen: Ardbeg 8 yo For Discussion 50,8%

DOFT: 4.50 Honungsfärgad whisky med en riktigt god och något citrusbetonad(?) och en ganska kreosotig rökighet vid första sniffarna. Tycker mig även ana en del trä, ett lättare vaniljinstick och en viss pepprighet som ligger på djupet. Mycket trevligt.!

SMAK: 4.25 Ganska högt tryck direkt på smaken där en viss maltighet är tongivande tillsammans med fänkål, halm och en liten örtighet. I bakgrunden ligger en ganska bred och förhållandevos tung (men ändå ganska klen) rökighet och balanserar upp. Upplever smaken som något oljig men till viss del lite (rök)klen och på gränsen till för sötsyrlig.

ESMAK: 4.00 En ganska stor del av rökigheten följer med mot det krämiga avslutet som gärna hade kunna vara ännu längre även om det ändå är ganska fylligt. (Tror dock inte min gissning hade landat på Ardbeg vid ett blindprovstest).

HELHET: 4.00 Visst är detta gott och en riktigt nice whisky… men tycker kanske ändå att den goda men lite (för att vara en Ardbeg) klena röksmaken blir aningens för kort och med en lite för hög sötma. Skulle dock inte tacka nej till att ställa en flaska på hyllan. 😛👍

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20,00 p

Notering: 210902, Sample (TTO)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 112 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *