Stigbergets Nådastouten 9,5%

Ni vet säkert, i bland köper man kanske ett öl bara för att det har en rolig eller cool etikett på omslaget. (och här kan ju även säkert en del skivnördar också nicka instämmande, hehe). Nådastouten ifrån Stigbergets Bryggeri har ju dessutom inte bara ett döläckert utseende utan även ett riktigt ”topp-fem-namn” (som stöllarna på podden ”Den som skrattar förlorar” skulle ha uttryckt det!) och denna var ju bara tvunget att försöka införskaffa och smakas på! Sagt och gjort, nu åker vi… 😁🍻

”Maltig, rostad smak med sötma, inslag av kavring, chokladpraliner, russin, dadlar, kaffe och nötter.” //Sb

Mitt omdöme: Stigbergets Nådastouten 9,5%

Som förväntat ett helt kolsvart öl vid upphällningen och som även har ett gött brunsvart skum som är ganska bubbligt och kvarhängande. En Imperial Stout med stor fyllighet och massor med doft som hänger i luften. Kakao och chokladpraliner, vörtbröd och pumpernickel, rostad malt, espressokaffe och kavring – ja här finns som sagt massor att upptäcka och gotta ned sig i! Med medelfyllig sötma och där den höga alkoholstyrkan knappt är märkbar i smaken. Wow, detta ölet vill man suga länge på!!! 😍🥇👏 

Stigbergets Nådastouten 9,5%

 

Råvaror: Kornmalt, råg
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 210911, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Stigbergets Nådastouten 9,5%  SB ART.NR: 36505
  TYP: Imperial Stout  STYRKA: 9,5%
  PRIS: 39,90 kr (330 ml)  LAND:
  PRODUCENT: Stigbergets Bryggeri
 LEVERANTÖR: Stigbergets Bryggeri
  Extremt God! (Bryggaren måste ha läst mina tankar när detta receptet uppfanns)
 

Rating: ★★★★★★★★★☆ 9/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

1 svar på ”Stigbergets Nådastouten 9,5%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *