Gotland Whisky Isle Of Lime Gotland 4 YO (2022) 46%

Med en blandning av first fill bourbon-, sherryfat och ett lite rökigare recept har nu Gotland Whisky’s tolfte och senaste utgåva sett ljuset och nått in på Sb’s beställningsortiment. Detta är destilleriets första standardutgåva och där förhoppningar finns om att även kanske kunna lansera denna whisky via det fasta sortimentet framöver.

Gotland Whisky Isle of LimeDenna 4-åriga whiskyn Gotland är en whisky som tillverkats av enbart ekologiskt odlat korn och som har skördats och mältats ute på ön. Denna första utgåvan är baserad på ett lite rökigare recept och där de älsta faten som ingått är drygt 7 år. Detta är en blandning man kan reproducera under flera år framöver och då med en ökande ålder på den ingående whiskyn. 

(Detta är en whiskypost som bygger på ett smakprov som freddeboos.se fått gratis)

Isle Of Lime Gotland 4 YO (2022) 46%

 WHISKY: Gotland Whisky Isle Of Lime Gotland 4 YO (2022) 46%
 STYRKA: 46% BUTELJERAD: 2022 ÅR: 4 yo
 REGION: Sverige TYP: Singlemalt PRIS: 494 kr (50 cl)
 DESTILLERI: Gotland Whisky SB-ART NR: 56090
 PRODUCENT: Gotland Whisky LEVERANTÖR: Gotland Whisky
 FATTYP: First Fill Bourbon, sherry, rökigt recept
ÖVRIGT:Säljstart 7/3 – 2022

 

Mina omdömen: Gotland Whisky Isle Of Lime Gotland 4 YO (2022) 46%

Gotland Whisky Isle Of Lime Gotland 4 YO (2022) 46%DOFT: Lätt fruktig doft där även torkat gräs, halm och även en del rökig torv kan anas. Även med viss antydan av anis (lakrits) och lite möbelolja. Tycker den vinner på att luftas då mer av de rökiga inslagen framträder och där den blommar ut ju mer tid man ger den i glaset.

SMAK: Fruktiga toner som blandas upp med en hint av sherrynyans och med en liten svagt rökig knorr. Här finns även fortsatt antydan halm, torkat gräs samt en del torvighet. Lite ljusa, Med lätta sirapstoner i bakgrunden. (Testar även att vattna min sista slatt i glaset men tycker inte att det tillför nått).

Gotland WhiskyESMAK: Nånstans kring medellångt avslut och där den söta fruktigheten tillsammans med sirapstonerna är smakbärare här. Anar även en lättare pepprighet som kommer fram mer mot slutet. Även lätta bourbontoner (med lätt vanilj) kan också skönjas.

HELHET: En fruktig och lätt röknyanserad whisky och som jag tycker har något bättre smak än doft. Hö, halm, torv och där hintar av sherry, russin och lakrits är några av inslagen. Upplever den något mera fruktig än sherry-, röknyanserad överlag sett och tycker att den växer med tid.

TOTALPOÄNG: 14,50 p av 20,00 p

Notering: 220331, Gotland Whisky, sample/smakprov

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 558 times, 2 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *