SMWS 6.48 ”Munro Magic” 11 yo 58,7% (Macduff)

Den sista SMWS-whiskyn ut av fyra och som jag haft den stora glädjen att få smaka några samples-droppar av ifrån Per på Torsdagsdramduellen blir denna SMWS 6.48 ”Munro Magic” 11 yo 58,7%.

Munro är för övrigt och enligt definitionen ett berg i Skottland på 3,000 feet (914.4 m).  De andra smakade tre utgåvornas noter hittas här: SMWS 68.44, SMWS 107.22, SMWS 63.73).

SMWS 6.48 - SMWS 63.73 - SMWS 68.44 - SMWS 107.22 SMWS - The Scotch Malt Whisky Society

Innan mina smaknoter och omdömen över dagens whisky och singlemalt här presenteras vill jag avslutningsvis åter tacka Per för möjligheten att få testa dessa och där några av hålen på min SMWS-smakresa nu har kunnat täppas till. (jag har en lite tanke och ett långsamtgående projekt att om möjligt kunna försöka smaka på åtminstonde en utgåva ifrån varje nummerkod och destilleri som SMWS buteljerar ifrån… Och skulle det råka finnas nån i min närmaste whiskyvänkrets som har nån för mig ännu osmakad SMWS-whisky så är jag självklart öppen för förslag och en närmare kontakt

”On top of a Munro we chewed on a white Kendal mint cake covered in dark chocolate.  Back at the hut, we celebrated with Cilantro Cooler cooktails” //SMWS

SMWS 6.48 "Munro Magic" 11 yo 58,7% (Macduff)
 
 WHISKY: SMWS 6.48 ”Munro Magic”
 STYRKA:  58,7%  DESTILLERAD: 29 Jan, 2011  ÅLDER: 11 y.o
 REGION:  Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: 650 kr
 DESTILLERI:  (Macduff)  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS
 ÖVRIG INFO: Fattyp: 2nd Fill Ex-Bourbon Barrel – Outturn: 251 btl.

 

Mina omdömen: SMWS 6.48 ”Munro Magic” 11 yo 58,7% (Macduff)

DOFT: Lite blekfisaktig whisky till utseendet med sin ljusgula färg. Fräsch doft med inslag av mintpastill, tea, halm och mörk choklad. Med lättare maltighet i bakgrunden som har en något jordig nyans. En god och trevlig doft som känns intressant och uppiggande!

SMAK: Ännu tydligare mintkaraktär i smaken och med inslag av sockerkaka, lite halm och en något svagare maltighet som ligger lite längre bort. Här finns också en viss örtighet och med tid i glaset även lite kokade päron lite längre ut i periferin.

ESMAK: I motsats till det ljusa och lite bleka utseendet så tar smaken för sig och är ganska bred och kraftfull genom hela smakresan. Lite spritsig frisk methol och en svag beska är en genomgående smaknot som följer med på hela den ganska långa vägen. Blir lite torrare mot slutet och får då även lite mer pepprighet i sig.

HELHET: Kanske inte den absolut godaste whiskyn jag nånsin inmundigat men ändå en ganska kul och händelserik upplevelse och då främst med tanke på det ganska tydliga mintinslaget.Gillar även den lite spritsiga friskheten som finns här och där jag även tycker beskan är en god följeslagare. Nån liten droppe vatten kan möjligen lyfta den något men där jag personligen gillar det bättre utan.

TOTALPOÄNG: 16,00 / 20,00

Notering: 220403, Sample, Torsdagsdramduellen 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 69 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *