Kilkerran Sherry Cask 8 yo 58,1%

Ifrån Kilkerran som för många nog är det lite mindre kända destilleriet ifrån Campbeltown och som är beläget strax intill det lite större Springbank kommer det inom kort två lanseringar. Det handlar om en portvinslagrad singlemalt samt denna sherrylagrade whisky och som min whiskyblogg har fått ett litet smakprov utav. 

Denna 8-åriga sherrywhiskyn har fått ett något senare lanseringsdatum än planerat pga. förseningar i produktionen. Den kommer att lanseras som en webblansering hos Sb och som är öppen för online-bokning mellan 19 maj 2022, kl 10:00 och 22 maj 2022, kl 23:59.

”Destilleriet Mitchell’s Glengyle startades 1872 av William Mitchell, vars far Archibald byggde Springbank. Tyvärr stängde man våren 1925. I november 2000 köpte ägarna till Springbank de kvarvarande byggnaderna och den 7 mars 2004 började äntligen spriten att flöda på destilleriet. Då namnet Glengyle redan var upptaget så man valde ett mycket gammalt namn för platsen där Campbeltown i dag är, Kilkerran.”

Detta är en whiskypost baserad på en sample som freddeboos-bloggen har erhållit gratis.

Kilkerran Sherry Cask 8 yo 58,1%
 
 WHISKY: Kilkerran Sherry Cask
 STYRKA: 58,1%  ÅR: 2022 ÅLDER: 8 yo
 REGION: Campbeltown  TYP: Singlemalt PRIS: 758 kr
 DESTILLERI: Glengyle  SB-ART NR:  41117
 PRODUCENT: Mitchell’s Glengyle  LEVERANTÖR: Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Sherryfat
 
Mina omdömen: Kilkerran Sherry Cask 8 yo 58,1%

KilkerranDOFT: Mörkt gulbrunfärgad whisky med en fyllig och nästan krämigt tjock palett. Mjuka sherryfatstoner blandas med god sötma och en del fruktighet. Ambriosakakan möter russin, ljus sirap, några aprikoser samt en liten bit av sockerkaka. Doftar mycket gott!

SMAK: Ganska söt och osträv sherrywhisky med en del sockerkaka och stor fruktighet i sig. God fyllighet och en riktigt sugkaramell som har en liten krämighet i sig. Här finns också ett litet fatsträvt inslag som går bra ihop med den underliggande torvigheten och som ger utrymme för nån droppe vatten, om man vill.

ESMAK: Med en torrare svans som följer med till den mjuka men ändå ganska långa eftersmaken. Gula plommon, torv, ljus sirap, aprikosmarmelad är några av de stora tongivarna..

HELHET: En god sherrywhisky som jag upplever har en fyllig smak med god sötma och som (i min mun) inte blir alltför fatsträv. Tycker den har ”mycket smak för pengarna” och som dessutom är härligt ögongodis att bara titta på! (i glaset till höger i bild)

TOTALPOÄNG: 17,50 / 20,00

Notering: 220509, Sample/Varuprov, Clydesdale

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *