High Coast Doubles Rum Cask 50,9%

Även svenska High Coast Whisky ifrån Bjärtrå i Kramfors kommun och som ligger strax intill Ångermanälvens östra strand fanns också på plats på Carlstad Beer & Whisky 2022 och där vi (jag och min medresenär AFR ifrån AWC) tog chansen att testa den nya romlagrade whiskyn Double och som släpptes här nu i Oktober.

”Till Doubles – Rum Casks har vi använt bourbonfat som skeppats till Jamaica för att lagra rom. Efter många år i tropiskt klimat tömdes faten med slutdestination Höga Kusten och en av whiskyvärldens mest extrema klimatzoner, den vi har i våra lagerhus med en temperaturskillnad på runt 50 grader Celsius under årets fyra årstider. En whisky där faten blir en länk mellan olikheter, både i klimat och destillat, med kryddiga toner som en värmande hälsning från Jamaica.” //High Coast

 

High Coast Doubles Rum Cask 50,9%
 
 WHISKY: High Coast Doubles
 STYRKA: 50,9%  BUTELJERAD: 2022  ÅLDER: NAS
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS: 895 kr
 DESTILLERI: High Coast  SB-ART NR:   41263
 BUTELJERARE: High Coast  LEVERANTÖR: High Coast
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Bourbon- och romfat, 0 ppm, # flaskor: 6 179 st

 

Mitt “mellan tummen och pekfinger”- betyg i folkvimlet för 2 cl:
High Coast Doubles Rum Cask 50,9%

HELHET: Fyllig smak. Viss maltighet blandat med rominslag och lite peppar. Här finns även en viss underliggande fatbeska vilket ger ett något torrare karaktär. (som jag personligen tycker tar ned den något)

TOTALPOÄNG: 15,25 / 20,00

Notering: 221105, Carlstad Beer & Whisky 2022

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 127 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *