The Glenturret Peated Edition 43%

Till den 93:e samplesomgången och som hemligt blindprov till de andra medlemmarna i Amnehärad´s Whisky Club att bedömma, poäng- och betygsätta samt även försöka gissa rätt sort på hade denna The Glenturret Peated Edition 43% införskaffats av undertecknad, vars tur i turordningen det var att vara bidragare av en valfri whisky.

En kanske något lite ovanligare rökmalt ifrån Glenturret-destilleriet som ofta kännetecknas av sin maltighet och elegans. För övrigt ävent känt för att vara den största delen(?) av maltwhiskyn i The Famous Grouse blended whisky. Ja, detta skall bli intressant att smaka på och även se hur de andra deltagarna i AWC uppfattar den. (och om någon, mot alla odds även kanske lyckas pricka in den…) 😉

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad whisky.

The Glenturret Peated Edition 43%
 
 WHISKY: The Glenturret Peated Edition
 STYRKA: 43%  ÅR: 2022 ÅLDER: NAS
 REGION: Scotland (Midland)  TYP: Singlemalt PRIS: 479 kr
 DESTILLERI: The Glenturret  SB-ART NR:  51989
 PRODUCENT: The Glenturret  LEVERANTÖR: Rewine AB
 ÖVRIG INFO: Batch 3
 
Mina omdömen: The Glenturret Peated Edition 43%

DOFT: Aprikosfruktig doft med en lätt maltighet i periferin. Liten touch av nyöppnad burk med målarfärg (ej vattenbaserad)

SMAK: En rund och ganska mjuk whisky som har en del aprikosighet i sig. Lite slätstruken men med viss fyllighet och där det även finns lite svagt rökiga torvstråk i botten. (Typ 5-10 ppm?)

ESMAK: Medellångt ”speyside”-avslut där lite maltiga tongångar (som ändå försöker) samsas med en del aprikosig fruktighet. Med hintar av lätt rökig torv som drar förbi.

HELHET: Överlag en ganska god men lite mjäkig whisky och som man (med hänvisning till etiketten) hade hoppas på lite mer peatiga inslag.

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00

Notering: 221203, AWC-sample #93, (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *