Glenturret 26 (1986) 46,8%

Den 1 februari släpptes denna nya 26-åriga whisky ifrån Glenturret och som är resultatet av ett lyckat samarbete mellan Edrington och Hunter Laing & Co. Det är också det sista varuprovet ut ifrån Clydesdale-sändningen och som det skall blir hur kul som helst att få smaka på! 🙂

Glenturret 26 (1986) är en whisky som lagrats på återfyllda bourbonfat och som buteljerats utan kylfiltrering vid fatstyrka på 46,8% och innehåller inte några färgtillsatser. (givetvis stort plus i kanten och bonuspoäng för detta!) Denna utgåvan är limiterad till 2400 st flaskor världen över och säljs i en trälåda för endast 3.390 kr.

glenturret26 
 WHISKY:  The Glenturret Highland Single Malt Bourbon Hogs Heads 26 Years
 STYRKA:  46,8%  ÅR: 1986  ÅLDER: 26
 REGION:  Highlands  TYP: Single Malt   PRIS: 3.390 kr 
 DESTILLERI:  Glenturret  SB-ART NR:  84044 (BS)
 BUTELJERARE:  Hunter Laing & Co 
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

theglenturret26DOFT: 4,25 Svagt apelsinklingande doft med mjuka nyanser av marmelad. Lite kola, ananas och vanilj hittas också i doften. Ett par droppar vatten lockar dessutom fram ett helt träd med solmogna gröna äpplen! Gott! 😛

SMAK: 4,25 Apelsin, ananas, gröna äpplen och vanilj skapar en härlig och smakfull palett tillsammans med runda inslag av bourbon-fat. Vattnas varsamt men med fördel då ännu mera äppelsmak kommer fram!

ESMAK: 4,25 Avslutet går också det i äppelfruktens tecken och där rivet apelsinskal och saften från mogen ananas följer med på den medellånga och mycket goda nedresan i strupen. Svag fatbeska tonar av mot slutet.

HELHET: 4,25 En härlig 26-åring med många fina och goda inslag som man kan suga på och njuta av en bra stund. Riktigt god och väldigt mjuk i karaktären! Mmm, denna vill man ha mera utav… och råd att köpa!! 🙂

TOTALPOÄNG: 17,00 p 

Clydesdale

Notering: 140212, Varuprov/sample (Clydesdale)

[Musiktips:]

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 21 times, 1 visits today)

2 svar på ”Glenturret 26 (1986) 46,8%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *