Two Stacks Single Malt Double Barrel (2022) 43%

Under December månad så har Amnehärad´s Whisky Club åter kört ett litet spännande whiskyprojekt för whiskyklubbens medlemmar och andra personligt inbjuda whiskydrickare i klubbens närmaste omkrets.

Denna boxen har arrangerats som en ”halvblind” whiskyprovning i samplesform (med 4 flaskor, á 3 cl vardera) och där upplägget har varit att smaka, gissa på sort och betygsätta varje whisky i denna AWC-boxen. Med för deltagarna frivillig svarsinlämning och även fritt valt att kunna köra en flaska till varje advent eller precis hur man vill. Facit presenterades sedan på AWC-sidan här i början på mellandagarna. (Eftersom det är jag som har varit med och satt ihop detta projektet denna gången och har vetat hur startfältet sett ut så har jag ej själv kunnat köra dessa ”osedda” och som ett normalt blindprov utan har istället fått smaka på alla dessa ingående whiskys i boxen som vanligt).

“Namnet Two Stacks kommer från de två höga skorstenarna som prydde det gamla destilleriet i Dundalk, som ligger på Irlands östkust. Skorstenarna var så höga att de en gång fungerade som en navigationspunkt för sjömän som trafikerade rutter längst med kusten.

Two Stacks Single Malt Double Barrel har en alkoholstyrka på 43% och är inte kylfiltrerad och där färgen är skapad helt naturligt från ekfaten. 50% av innehållet har blandats med trippeldestillerad whiskey som lagrats på Oloroso Sherryfat, 40% dubbeldestillerad whiskey som lagrats på bourbonfat och sista 10 procenten av innehållet är rökig malt som lagrats på bourbonfat.”

AWC "Mystery-/Adventsbox (2022)

FACIT:
| Two Stack | West Cork | Hellacopters | Ledaig |

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad sample.

Two Stacks Single Malt Double Barrel (2022) 43%Two Stacks Single Malt Double Barrel (2022) 43%
 
 WHISKY: Two Stacks Single Malt Double Barrel
 STYRKA: 43%  ÅR: 2022 ÅLDER: NAS
 REGION: Irland  TYP: Singlemalt PRIS: 379 kr
 DESTILLERI: Great Northern Distillery  SB-ART NR:  407
 PRODUCENT: Great Northern Distillery  LEVERANTÖR: Spivi AB
 ÖVRIG INFO: Tillverkad av 3 stilar av single malt, 10 % torvmalt, 50 % trippeldestillerad malt och 40 % dubbeldestillerad malt.
 
Mina omdömen: Two Stacks Single Malt Double Barrel (2022) 43%

DOFT: Kokad frukt, spannmål, halm och blöt kartong. Lite dova toner.

SMAK: Ljusa toner av spannmål, äpplemos och med en underliggande besk ton som även har ett litet bittert inslag.

ESMAK: Medellångt avslut med en lättare fatbeska och där inslag av kokad frukt, äpplemos och spannmål ligger långt fram. Liten framväxande rökton(?) mot det avslutande delen. Även lite kryddighet kan också anas.

HELHET: En helt ok whisky med ganska mycket smak och som jag tycker växer till sig efter några sippar. Bättre smak än doft och där jag gillar kryddigheten som kommer fram mer mot slutet.

TOTALPOÄNG: 14,00 / 20,00

Notering: 221127, AWC “Mystery/Adventsbox” 2022

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 221 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *