West Cork Irish Whiskey Black Cask 40%

Den Irländska whiskysorten West Cork Irish Whiskey Black Cask 40% var en av de ingående sorterna i årets lilla December-whiskyprojekt AWC “Mystery/Adventsbox” 2022 ifrån Amnehärad´s Whisky Club.

Denna boxen har arrangerats som en ”halvblind” whiskyprovning i samplesform (med 4 flaskor, á 3 cl vardera) och där upplägget har varit att smaka, gissa på sort och betygsätta varje whisky i denna AWC-boxen. Med för deltagarna frivillig svarsinlämning och även fritt valt att kunna köra en flaska till varje advent eller precis hur man vill. Facit presenterades sedan på AWC-sidan här i början på mellandagarna. (Eftersom det är jag som har varit med och satt ihop detta projektet denna gången och har vetat hur startfältet sett ut så har jag ej själv kunnat köra dessa ”osedda” och som ett normalt blindprov utan har istället fått smaka på alla dessa ingående whiskys i boxen som vanligt).

“En fin blandning av spannmål (66 %) och malt (34 %) whisky som lagrats på förstfyllda bourbonfat i tre år, och lack som mognar ytterligare ett år på kraftigt förkolnade bourbonfat. Resultatet är en vackert balanserad whisky med en vanilj och kvardröjande sötma.” //West Cork Distillers

AWC "Mystery-/Adventsbox (2022)

FACIT:
| Two Stack | West Cork | Hellacopters | Ledaig |

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad sample.

West Cork Irish Whiskey Black Cask 40%West Cork Irish Whiskey Black Cask 40%
 
 WHISKY: West Cork Irish Whiskey Black Cask 40%
 STYRKA: 40%  ÅR: ÅLDER: NAS
 REGION: Irland  TYP: Singlemalt PRIS: 259 kr
 DESTILLERI: West Cork Distillers  SB-ART NR:  4666
 PRODUCENT: West Cork Distillers  LEVERANTÖR: Enjoy Wine & Spirits AB
 ÖVRIG INFO: Fattyp: first fill bourbon casks + heavily charred bourbon casks.
 
Mina omdömen: West Cork Irish Whiskey Black Cask 40%

DOFT: Guldfärgad whisky med ganska anonym doft. Lätt maltig nyans och lite kakaobönor.

SMAK: Något mera nyanserad i smaken och där man kan ana mera av chokladen, lite spannmål och ljus torv. Med en lätt fatbesk ton som kommer underifrån. Hade nog vunnit på lite högre buteljeringsstyrka.

ESMAK: Mjukt balanserad med lätt maltighet och svaga fruktstråk i grunden. Ganska kort och aningens fatbeskt avslut.

HELHET: Känns som en ganska enkel och välbalanserad blended som inte sticker ut speciellt mycket åt nått håll. Varken dålig eller bra. Eller så intressant heller för den delen. En ganska tråkig vardagswhisky som inte gör nått större hål i plånboken. Dock heller inget man lägger på minnet efter att man har svalt den.

TOTALPOÄNG: 13,00 / 20,00

Notering: 221221, AWC “Mystery/Adventsbox” 2022

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 160 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *