Fary Lochan (Whisky Druid) 5yo 57.3%

En whisky som tillverkats i Danmark och där malten rökts med brända nässlor tillhör för min del kanske inte det allra vanligaste som har smakats på men som jag vid blind- och onlineprovningen – 2 Nordiska och 5 Skottar – av @jimtorarp fick möjligheten att testa några centilitrar av. Mycket spännande! 😀

Detta är för övrigt en 5-årig whisky som lagrats på 1st Fill Bourbon-fat och där flaskantalet blev 263 st.

”At Fary Lochan we are proud of our small distillery which offers experiences beyond the usual. Under our distillery we have the basements where the beautiful oak barrels mature some of Denmark’s most unique quality-whisky. In the buildings above the basements custom-made pot-stills distill our unique whisky which we produce in limited amounts all year” //Fary Lochan

Fary Lochan (Whisky Druid) 5yo 57.3%
 
 WHISKY: Fary Lochan (Whisky Druid) 5yo 57.3%
 STYRKA:  57,3%  ÅR: 2016  ÅLDER: 5 yo
 REGION:  Danmark  TYP: Singlemalt  PRIS: ca. 1100 kr
 DESTILLERI:  Fary Lochan  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Whisky Druid  LEVERANTÖR: Kirsch Import Bremen
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: 1st Fill Bourbon Barrel, Cask #2016-15, Smoked over fresh nettles, Antal: 263 st
 
Mina omdömen: Fary Lochan (Whisky Druid) 5yo 57.3%

DOFT: Päron och marsipan är två noter som ganska direkt uppenbarar sig i mitt sinne när jag sniffar på denna danska singelmalt och där även halm/hö snart också anslutit sig. Tycker den har en lätt fotogenisk/oljig doft som även känns lite speciell och där jag även får små hintar av fruktlikören Xanté som kommer fram.

SMAK: Ganska bra tryck (ovattnad) och där även en lättare rökighet nu kan hittas. Dock med en del spritigare undertoner tillsammans med inslag av pärondryck, ljust trä och bourbonvanilj. Lite oljig karaktär.

ESMAK: Ljusa inslag av frukter och trä och där även en del pepprig mynta (eller kanske mer troligtvis ifrån de rökta nässlorna) blommar ut och som förlänger smakerna kvar i munnen.

HELHET: En lite speciell whisky som har en lätt rökig touch i sig och där även den nämnda pepprigheten ger en del avtryck på denna whiskyn. Tycker personlige den också har en del ungdomliga inslag (fotogen) och en viss råhet i sig och som för min del tar ned betyget en del.

Ev. kommentar: Fullt drickbart och kul att ha testat men kanske lite udda… 

TOTALPOÄNG: 13,25 / 20,00

Detta var den tredje (#3 – från vänster) smakade whiskyn ut ifrån onlineprovningen – 2 Nordiska och 5 Skottar – som hostades av Jim (@jimtorarp) ifrån Knieppen Whisky.

Startfältet bestod av totalt 7 st whiskys och som till en början provades helt blint och diskuterades, en och en och innan det rätta svaret avslöjades och den nästa sorten följde. Mer om provningen >>>

Startfält - Fary Lochan (Whisky Druid) 5yo 57.3% - Whisky #3 från vänster Fary Lochan (Whisky Druid) 5yo 57.3% - Whisky #3 från vänster

Notering: 230525, Kneippen Whisky – Onlineprovning – 2 Nordiska och 5 Skottar – Av @jimtorarp

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *