Ex-Inferno – Secret Highland (The Whisky Devils) 10 yo 59.3%

Ifrån Nederländska buteljeraren och whiskymärket The Whisky Devils kommer min nästa blogpost och deras Ex-Inferno – Secret Highland. Denna whiskyn fanns också med i uppställningen och vid startfältet vid blind- och onlineprovningen – 2 Nordiska och 5 Skottar – med @jimtorarp som provningsvärd.

Detta är en whisky med för min del okänt ursprung ifrån nån av de höglänta skotska whiskytillverkarna och som destillerades under 2007 och som sedan har fått sin 10-åriga lagringstid på ett first fill bourboun-fat innan den tappades på flaska i början av 2018. Under själva provningen så fanns det en del funderingar och diskussion kring om detta inte möjligen kunde vara en whisky ifrån Glencadam-destilleriet. 

Ex-Inferno - Secret Highland (The Whisky Devils) 10 yo 59.3%
 
 WHISKY:  Secret Highland Ex-Inferno
 STYRKA:  59,3%  ÅR: 2007  ÅLDER: 10 yo
 REGION:  Highland  TYP: Singlemalt  PRIS: ca. 800 kr
 DESTILLERI:  ?  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  The Whisky Devils  LEVERANTÖR:  The Whisky Devils
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: 1st Fill Bourbon, # of btl: 106 st
 
Mina omdömen: Ex-Inferno – Secret Highland (The Whisky Devils) 10 yo 59.3%

DOFT: Träaktig, lätt mandelbetonad doft som har en viss dovhet i sig. Här finns också ganska goda instick av både lime och söt kokad frukt och som man blir mera nyfiken på. Kanske även en hint av vanilj lite längre bort.

SMAK: God maltighet som är lätt fruktbetonad och där även smaknoten tuttifrutti(?) kommer till mig när jag smuttar på denna whiskyn. Trots det lite dova som hittades i doften finns det ändå en tilltalande frisk/fräsch ton och som känns ganska balanserad.

ESMAK: Långsamt avtagande smak där även lite framväxande god kryddighet ger sig till känna ännu mer mot slutet. Gillar denna!

HELHET: En god maltwhisky med ganska trevlig smakbild och där det finns en del spännande brytningar att upptäcka och flera smaknyanser som möts.

Ev. kommentar: I det tomma glaset en stund efter hittas även en lätt rökig(?) ton och som jag inte fullt ut riktigt kunde lokalisera tidigare i varken doft eller smak.

TOTALPOÄNG: 14,75 / 20,00

Detta var den fjärde (#4 – från vänster) smakade whiskyn ut ifrån onlineprovningen – 2 Nordiska och 5 Skottar – som hostades av Jim (@jimtorarp) ifrån Knieppen Whisky.

Startfältet bestod av totalt 7 st whiskys och som till en början provades helt blint och diskuterades, en och en och innan det rätta svaret avslöjades och den nästa sorten följde. Mer om provningen >>>

Startfält - Secret Highland Ex-Inferno (The Whisky Devils) 10yo 59.3% - Whisky #4 från vänster Secret Highland Ex-Inferno (The Whisky Devils) 10yo 59.3% - Whisky #4 från vänster

Notering: 230525, Kneippen Whisky – Onlineprovning – 2 Nordiska och 5 Skottar – Av @jimtorarp

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *