Kilkerran 16 Yo (Glengyle) 46%

Kilkerran heter whiskyn ifrån destilleriet Glengyle ifrån Campbeltown och var den sista whiskyn ut i det sju stycken starka och mycket trevliga startfältet vid online- och blindprovningen – 2 Nordiska och 5 Skottar – där @jimtorarp (Kneippen Whisky) stod som värd för hela sittningen. 

Kilkerran 16 Yo (Glengyle) 46% går i stort sett i samma fotspår som sin fyra år yngre och 12-åriga lillebror (som lagrats på enbart ex-bourbonfat) och där den ingående whiskyn varit på 98% ex-bourbon-fat och de resterande 2% på ex-Madeira fat. (Tack till Malter Magasin för denna infon)

Kilkerran 16 Yo (Glengyle) 46%
 
 WHISKY: Kilkerran 16 Yo (Glengyle) 46%
 STYRKA:  46%  ÅR: 2022  ÅLDER: 16 yo
 REGION:  Campbeltown  TYP: Singlemalt  PRIS: 1099 kr
 DESTILLERI:  Glengyle  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Glengyle  LEVERANTÖR: Glengyle
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: 98% ex-bourbon-fat och de resterande 2% på ex-Madeira fat
 
Mina omdömen: Kilkerran 16 Yo (Glengyle) 46%

DOFT: Lätt citrus-/mineralisk inledning där det även finns en bakomliggande ton av ekfat, lite svartpeppar och lite marsipan/mandelmassa. Flyktiga hintar av rök i perferin.

SMAK: Välbalanserad och god smak där träfatsinslaget, den mogna malten och ”citrusmarsipanen” gör ett bra jobb ihop. Den lätta rökigheten som också är framväxande tycker jag upplevs något större här än i doften och och där de också har fått lite pepprighet i sitt följe.

ESMAK: Medellångt till långt avslut och där den medellätta rökigheten tuffar till sig något och tar för sig mer och mer. Tobaksaska, lite torkat hamparep och även lite harmynta finns med och kan utläsas på mina smaknoter.

HELHET: En god och svag- till medelrökig whisky som känns ganska samlad och som håller vad den lovar och (som för min del) bjuder på en ganska trevlig smakupplevelse men kanske med lite minde rökighet än förväntat. (Förväntade mig kanske dock inget rökmonster!)

TOTALPOÄNG: 16,50 / 20,00

Detta var den sjunde (#7 – från vänster) smakade whiskyn ut ifrån onlineprovningen – 2 Nordiska och 5 Skottar – som hostades av Jim (@jimtorarp) ifrån Knieppen Whisky.

Startfältet bestod av totalt 7 st whiskys och som till en början provades helt blint och diskuterades, en och en och innan det rätta svaret avslöjades och den nästa sorten följde. Mer om provningen >>>

Startfält - Kilkerran 16 Yo (Glengyle) 46% - Whisky #7 från vänster Kilkerran 16 Yo (Glengyle) 46% #7 från vänster

Notering: 230525, Kneippen Whisky – Onlineprovning – 2 Nordiska och 5 Skottar – Av @jimtorarp

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 230 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *