Hönsinge Hantwerksbryggeri Sumprunkarens Svarta Porter 6,8%

Ibland måste man våga chansa lite och det var precis det som hände när denna fick följa med hem på en onlinebeställning och där det som väntat var det lite speciella namnet Sumprunkarens Svarta Porter som först gjorde mig nyfiken. Och detta inköpet kom med facit i hand inte att ångras och där Hönsinge Hantwerksbryggeri numera finns med på min lista med mikrobryggerier värda att kolla in.

”Sumprunkare” var förr en yrkesbeteckning för personer som syresatte vattnet i fisksumpar eller båtar försedda med sump genom att hålla dessa i vaggning för att fiskfångsten skulle hållas vid liv. Det var ett hårt arbete, eftersom sumparna måste hållas i rörelse dygnet om.” //Hönsinge Hantwerksbryggeri

Mitt omdöme & betyg: Hönsinge Hantwerksbryggeri Sumprunkarens Svarta Porter 6,8%

Ganska maffiga toner av choklad med inslag av pumpernickel och espressokaffe. Lätt klibbigt brunbeige skum som är kvarhängande och som har ganska stora bubblor. Gillar doften!

Lätt rostade inslag i smaken som likt doften domineras av mörk kakao och pumpernickel och malt kaffe. Munkänslan är lätt krämig och ganska tjock, samtidigt som här även finns en god fräschör och en viss maltsötma. Ingen direkt större beska att orda om men där avslutet möjligen får en något torrare nyans.

Överlag (och i min mun) en god och trevlig porter som står upp bra och levererar. Möjligen att ”mittenpartiet” kunde ha fått varit något ännu mörkare och något tyngre… (landar för mig och på min betygskala nånstans runt stark 7:a till något svagare 8. (Känner mig dock snäll idag så den går in på 8/10 p).

RÅVAROR: Korn-, vete-, havre- och kaffemalt, kakaobönor samt humle
OG: – | FG: – | IBU: 35 | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Lokalt & Småskaligt

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Notering: 230916, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Hönsinge Hantwerksbryggeri Sumprunkarens Svarta  SB ART.NR: 31337
  TYP: Porter  STYRKA: 6,8%
  PRIS: 48,20 kr (33 cl)  LAND:
  PRODUCENT: Hönsinge Hantwerksbryggeri
 LEVERANTÖR: Hönsinge Hantwerksbryggeri
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 110 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *